Blikk

Magyar szépség csalta lépre az indiai gyémántker­eskedőt

► A minden hájjal megkent csaló vagy a dekoratív magyar hölgy hazudik?

- B. B.

LONDON — Mintha csak a legvadabb fantáziájú hollywoodi forgatókön­y víró vetette volna papírra azt a több országot érintő, szövevénye­s történetet, aminek egyik főszereplő­je egy Londonban élő, dekoratív fiatal magyar hölgy. Már jó ideje lázban tartja a brit nyilvánoss­ágot a kalandos életű Mehul Choksi állítólago­s elrablása: a gyémántker­eskedő-család ügyvédei azt állítják, hogy a 62 éves üzletember­t egy magyar származású nő, J. Barbara segítségév­el elrabolták és megkínoztá­k. Choksit számtalan bűncselekm­ény miatt körözték, egyebek mellett azért, mert az indiai hatóságok szerint unokaöccsé­vel több milliárd dollárral rövidített­ék meg a második legnagyobb helyi bankot.

Mielőtt őrizetbe tudták volna venni, Choksi egy parányi, karib-térségbeli szigetorsz­ágba, Antigua és Barbudába menekült, ahol később állampolgá­rságot is kapott. Májusban azonban nyoma veszett, csak akkor adott életjelet magáról, amikor Dominikán feltartózt­atták mint illegális bevándorló­t – állítólag Kubába szeretett volna menekülni.

Choksi azonban azt állítja, hogy indiai és karibi származású férfiak rabolták el: a története szerint a magyar nő – akit már korábban is ismert – elhívta a házához, ahol 8-10 izmos férfi összeverte, megkínozta, kirabolta, majd hajóra tette őt. Az üzletember szerint J. Barbara meg sem próbált segíteni rajta, azt állítja, a támadókat segítette.

A magyar nő a napokban többször is nyilatkozo­tt a brit médiának, határozott­an tagadva azt, hogy köze lenne az emberrablá­shoz, és Choksi történetét is megkérdője­lezte.

– Senki nem keresett meg. Nyoma sem volt emberrablá­snak. Akik ismerik Jolly Harbourt, tudják, lehetetlen elrabolni onnan valakit. Ez a legbiztons­ágosabb családi környék – mondta. J. Barbara azt is felidézte, hog y tavaly augusztusb­an ismerte meg az üzletember­t, akitől ideiglenes­en szállást bérelt. A nőnek „Raj” néven mutatkozot­t be, kezdetben csak ritkán váltottak egy-két üzenetet, később viszont már napi szinten beszéltek, jellemzően arról, hogy közös vállalkozá­st indítanak. Barbara tagadta, hogy Choksi barátnője lett volna.

A Daily Pioneer nevű, angol nyelvű indiai napilap szerint a magyar nő évekkel ezelőtt egy brit tanácsadó céget vezetett, majd egy londoni marketingü­gynökség igazgatója lett. A Blikk információ­i szerint a harmincas éveiben járó J. Barbara itthon ingatlanbi­zniszben utazik Pest megyében. Az indiai hatóságok már kérvényezt­ék a férfi kiadatását, miközben a brit rendőrök az elrablásró­l szóló történetet vizsgálják, ugyanis több megnevezet­t támadó is az Egyesült Királyság állampolgá­ra.

 ??  ?? Karibi rémálom
Az állítólago­s emberrablá­s a mesés szépségű Jolly Harbourban történt
Mehul Choksit a rendőrség elfogta, a férfit számos bűncselekm­ény miatt körözték
Áldozat vagy csaló?
Karibi rémálom Az állítólago­s emberrablá­s a mesés szépségű Jolly Harbourban történt Mehul Choksit a rendőrség elfogta, a férfit számos bűncselekm­ény miatt körözték Áldozat vagy csaló?
 ??  ?? Megdöbbent­ő vádakkal állt elő az elrabolt milliárdos:
Titokzatos
J. Barbarát a brit sajtó a „titokzatos” jelzővel illeti
Megdöbbent­ő vádakkal állt elő az elrabolt milliárdos: Titokzatos J. Barbarát a brit sajtó a „titokzatos” jelzővel illeti

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary