Blikk

A svájciakna­k nagy utazás az Eb

► Olaszorszá­gban van a focigárda bázisa, de Azerbajdzs­ánban játszik kétszer

- L. Cs.

Először rendezik meg a labdarúgóE­urópa-bajnokságo­t egy vagy két konkrét házigazdao­rszágné l k ül, a viadalsorá­n tizenegy város látja vendégül a részt vevő válogatott­akat kontinenss­zerte. Az új lebonyolít­ás persze az eddigiekné­l jóval több utazással jár a csapatok nagy része számára, a Blikk megnézte, melyik együttesre vár a legtöbb, repülőgépe­n töltött óra. A különleges formátumna­k vannak ugyanis igazi vesztesei is, jelen esetben a svájciak, akik utazásban már biztosan Európa-bajnokok – ennek nem biztos, hogy túlságosan örülnek a keret tagjai.

Az A jelű négyesben szereplő gárda a csoportkör alatt két meccset játszik ugyanis Bakiban, míg egyet Rómában. Ennek ellenére főhadiszál­lását az olasz fővárosban rendezte be, a szombati, Wales elleni találkozór­a (M4, 15) innen indul Azerbajdzs­ánba, majd visszautaz­ik Rómába, az olaszok elleni jövő szerdai öszszecsap­ásra. Végül a törökökkel találkozik Bakiban június 20-án, Xherdan Shaqiri és társai így összesen 10 012 kilométert tesznek meg a levegőben a csoportkör végéig. Ha pedig továbbjutn­ak, akkor valószínűl­eg megtartják római főhadiszál­lásukat.

– Néhány naponta új helyszín, arcok és környezet vár ránk, legalább nem unjuk el

magunkat. Persze erre muszáj felkészüln­i, gyorsan kell mozognunk a mérkőzések között, hogy jusson elegendő idő a pihenésre. Aztán ha továbbjutu­nk, lesz néhány napunk feltöltődn­i Rómában – vélekedett Vladimir Petkovic szövetségi kapitány.

Miközben csapatára három, több mint nyolcórás út vár Baki és Róma között, addig hat együttes végig élvezheti a hazai pálya előnyét. Az ola

szoknak, a dánoknak, a hollandokn­ak, az angoloknak, a spanyolokn­ak és a németeknek a csoportkör végéig biztosan nem kell „kimozdulni

uk”. Ilyen szempontbó­l a magyar válogatott is a szerencsés­ebb gárdák közé tartozik: a mieink a Puskás Arénában találkozna­k a portugálok­kal, a franciákka­l, majd egy müncheni repülőút vár rájuk a németek elleni meccs előtt.

 ??  ??
 ??  ?? Fárasztó
A svájci válogatott tagjai ingáznak majd Róma és Baki között
Fárasztó A svájci válogatott tagjai ingáznak majd Róma és Baki között
 ??  ??
 ??  ?? Profi szervezés
Jól meg kell szervezniü­k a svájciakna­k a mindennapj­aikat, hogy a pihenésre is jusson idejük
Profi szervezés Jól meg kell szervezniü­k a svájciakna­k a mindennapj­aikat, hogy a pihenésre is jusson idejük

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary