Blikk

Lábra állt, de nem mehet utcára Medgyessy Péter

► Még nem terhelheti műtött lábát az exminiszte­relnök, de a futásról nem mond le

- G. Z.

Lábra állt, folyamatos­an javul az állapota és az erőnléte Medgyessy Péternek, aki a múlt hónap végén meglehetős­en komoly térdműtéte­n esett át. A Blikk éppen egy hete elsőként számolt be arról, hogy kórházban lábadozik a volt minisztere­lnök, akin egy budai klinikán végezték el a beavatkozá­st. Bár a műtét után napokon át kellett feküdnie, s utána is csak óvatosan terhelhett­e a lábát, most már lényegesen bizakodóbb­an nyilatkozo­tt az egykori politikus.

– Jól vag yok, köszönöm az érdeklődés­t, erősödöm, s megkezdődö­tt a rehabilitá­ciós kezelésem. Egyre többet sétálhatok, persze még nem az utcán, de az orvosaim szerint a jövő héten már arra is sor kerülhet – árulta el a Blikk érdeklődés­ére az egykori kormányfő, akit egyébként meglepett, hogy mennyien érdeklődte­k hogyléte felől és menynyien olvasták a róla szóló tudósítást.

– Ha minden igaz, röv idesen hazamehete­k, és otthon erősödhete­k tovább. Akkor pedig már az utcára is kimehetek – mondta Medgyessy, aki úgy tűnik, 78 évesen sem veszített fiatalos lendületéb­ől. A z köztudott volt, hogy sportos életet él, de a jelek szerint a szükségess­é vált térdműtét ellenére sem kívánja feladni ezt az életformát. Mint azt megírtuk, ő döntött arról, hogy ne várjanak tovább és befeküdt a régóta esedékes operációra, ami az ízületi kopás miatt vált szükségess­é. Sokan mindezt nem tudták, így azután olyan hírek is szárnyra keltek, hogy Medgyessy a Covid-fertőzése vagy a betegség visszamara­dt szövődmény­ei miatt kerülhetet­t kórházba, ezért töltött el sok időt a klinikán. A volt kormányfő tavaly novemberbe­n valóban átesett a fertőzésen.

Most úgy tűnik, véget érhet a kényszerpi­henő, sőt a teljes felépülés után Medgyessy újra felhúzhatj­a a sportcipőt, legalábbis erre lehet következte­tni a szavaiból. – Jöjjenek majd el az első futásomra, szívesen látom önöket! – köszönt el telefonon jókedvűen a munkatársu­nktól. Ha aktuális lesz az időpont, természete­sen a Blikk is szívesen beszámol az első edzésekről.

 ??  ?? Elszánt
Műtétje után is folytatni akarja sportos életmódját a 78 éves veterán politikus, újra futócipőt fog húzni
Elszánt Műtétje után is folytatni akarja sportos életmódját a 78 éves veterán politikus, újra futócipőt fog húzni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary