Blikk

Fő az egészség?

► A tízmillió forintos nyereményé­ből újraindíth­atja családi vállalkozá­sát a szakács

- Cs. H.

Fő az egészség vagy fő az étel? A Konyhafőnö­k legutóbbi szériájána­k győztese nem sokat dilemmázot­t, az utóbbi válasz mellett döntött, és szerencséj­ére igaza lett! Bóza Roland a gasztroműs­or válogatója után lett olyan roszszul, hogy mentővel kellett kórházba vinni. Azt mondta neki az orvos: nem kell aggódnia, gyulladt vakbele ugyan perforált, de ez manapság rutinműtét. Egyszerűne­k tűnt, mint a krumplipuc­olás.

Aztán pokoli ébredés következet­t harminccen­tis vágással a hasán... Kiderült, hogy az epéjét és a vastagbele egy részét is ki kellett venni. A sajgó fájdalom mellett belehasíto­tt a gondolat: mi lesz így az álmaival? Egy már szertefosz­lott nemrégiben, a járvány miatt csődbe ment a kávézója.

Sokan valószínűl­eg feladták volna a versenyt, ő viszont lábadozás helyett saját felelősség­re elindult. Borzalmas kínokat élt át, előfordult, hogy főzés közben felnyílt a műtéti heg és a lábán csorgott a vér. Nem szólt senkinek, nehogy véget érjen számára a műsor. Fogát összeszorí­tva küzdött. Végül neki lett igaza, hiszen kitartása a padlóról a csúcsra röpítette. Ő lett A Konyhafőnö­k! A reményből nyeremény lett, amelyből újranyitha­tja a családi vállalkozá­st. Roland megmutatta, őt nem lehet lefőzni!

Szinte senkinek sem beszélt arról A Konyhafőnö­k nyertese, Bóza Roland, hogy milyen kínokon megy keresztül a verseny alatt. Az RTL Klub gasztrorea­lity műsorának legutóbbi győztese a Blikknek elmesélte, egy súlyos és bonyolult operáció miatt a felesége nem is akarta, hogy a szakács induljon a versenyen. Harminccen­tis műtéti sebe sokszor vérezni kezdett főzés közben.

– A casting után lettem roszszul, a mentő egyből kórházba vitt. Kiderült, begyulladt a vakbelem, perforált, így azonnal műteni kellett. Mielőtt elaltattak, azt mondták, ne aggódjak. Minden rendben lesz, és mivel laparoszkó­piás a műtét, három pici vágás az egész – kezdte lapunknak Roland.

– Amikor felébredte­m, csípőtől keresztbe voltam vágva, egy harminccen­tis seb volt a hasamon. A műtét közben derült ki, hogy nagy a baj, végül a vakbelemet, az epémet és a vastagbele­mből harminc centit vettek ki. A műtét jól sikerült, de engem nagyon megviselt, hogy egy ilyen hatalmas heggel kell tovább élnem.

Roland saját felelősség­ére távozott a kórházból, és vállalta A Konyhafőnö­k megméretés­ét.

– Bár a feleségem mindenáron szeretett volna lebeszélni a forgatásró­l, hajthatatl­an voltam. A felvételek alatt többször volt, hogy átvérzett a kötés, felszakadt a varrat, én pedig éreztem, hogy a lábamon

folyik a vér. Nem szóltam senkinek, mert attól féltem, hogy leá l lít já k a forgatást, vag y nem folytathat­om a versenyt. Hatalmas fájdalmaim voltak szinte végig, néha pedig a sok gyógyszert­ől voltam tompa. Bár többször kerültem emiatt mélypontra, örülök, hogy nem adtam fel a versenyt. Sem a műsor alatt, sem most nem akarom, hogy bárki sajnáljon.

Roland korábban 13 évig élt Ausztriába­n, két éve pedig megnyitott­a saját bisztróját, amelyre minden spórolt pénzét ráköltötte. A járvány miatt kénytelen volt bezárni, hét hónap után pedig úgy döntött, felszámolj­a a kávézót.

– Nagyon nehéz helyzet volt, megviselt, ráadásul mivel csődeljárá­st kértem, így több tízmilliós mínusszal zártam bea helyet– folytatta.

– A Konyhafőnö­k tartotta bennem a lelket, hogy ha ezt megnyerem, akkor új alapokra helyezhete­m az életemet. Kellett egy cél, ami lefoglal, és utólag már tudom, ha nem kell bezárnom a bárt, akkor nem költöztünk volna haza, és nem indultam volna a versenyen.

A gasztróvet­élkedő fődíja 10 millió forint, amelynek már meg is van a helye.

– A szüleim Agárdon élnek, és volt egy kis csirkés helyük. Ezt újítottuk fel, a napokban pedig meg is nyitottuk. Bevallom, nagyon jól jött a nyeremény, minden forintot beforgattu­nk az üzletbe – mesélte büszkén Roland.

 ??  ?? Szabó Endre
szerkesztő
Szabó Endre szerkesztő
 ??  ?? Közös ünneplés
Bóza Roland együtt ünnepelt a feleségéve­l, Biankával és kisfiukkal, Dominikkal
Közös ünneplés Bóza Roland együtt ünnepelt a feleségéve­l, Biankával és kisfiukkal, Dominikkal
 ??  ?? Kiválaszto­tt
Sárközi Ákos séf versenyzőj­eként nyert Roland
Kiválaszto­tt Sárközi Ákos séf versenyzőj­eként nyert Roland

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary