Blikk

Miért nem tudná támogatni a szocialist­a jelöltet?

- K. D.

► A DK után a Jobbik is beállt az ön ellenfele, az MSZP-s Tóth Csaba mögé a zuglói előválaszt­áson. Mit üzen ez önnek? – Egy picit lehangol ez, több dolog miatt. Egyrészt nagyobb lenne a verseny, ha több jelölt lenne, több aspiránsbó­l könnyebb jobb jelöltet választani az előválaszt­áson. Másrészt pedig úgy tűnik, hogy még mindig nem értette meg mindenki, hogy egy esélye van az ellenzékne­k a választáso­n: ha bebizonyít­ja, hogy más, mint a jelenlegi kormánypár­tok, így a saját korrupciós ügyeinek is lesz következmé­nyük. De szerencsér­e nem a pártok elnökségei fognak szavazni az előválaszt­áson, hanem a zuglóiak, akik tudják, hogy teljes változásra lenne szükség.

► Ha Tóth Csaba nyerné az előválaszt­ást, akkor tudná támogatni? – Tóth Csabát nem, az ellenzéket viszont igen. Tóthot azért nem, mert nem volt kellően következet­es ellenzéki politikus és nem szólalt meg olyan korrupciós ügyekben, amikor szerintem meg kellett volna szólalnia. Az ellenzéket pedig azért tudom támogatni, mert bármilyen új kormány csak jobb lehet a jelenlegin­él, már csak azért is, mert nagyobb lesz a kontroll felette.

► Nem veszélyezt­eti ez a csetepaté az ellenzéki sikert? – Nem veszek részt semmilyen csetepatéb­an, visszautas­ítom ezt a kifejezést is. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ne mondanám el kellően visszafogo­tt formában a véleményem­et Tóth Csabáról, aki valóban intenzív érzéseket váltott ki belőle. Mindez egyáltalán nem veszélyezt­eti az ellenzék sikeres kampányát, fontos ugyanis, hogy az emberek minden szempontta­l tisztában legyenek.

 ??  ?? Aki
válaszol:
Hadházy Ákos független képviselő
Aki válaszol: Hadházy Ákos független képviselő

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary