Blikk

Élet-halál közt a 9 éves motoros

Lapzártánk­kor is életveszél­yes állapotban volt a kilencéves Zsolti, aki motorverse­nyzőnek készül: a legutóbbi edzésén járműve a levegőben összeakadt egy quaddal, ami maga alá temette

- Lovas Bálint– Virág Márton

MONOR — Fi l mbe i l lő dráma zajlott a monori krosszpály­án: futótűzkén­t terjedt a hír, hogy vasárnap délután súlyos baleset ért két fiatalt, amikor edzés előtt, a bemelegíté­s során véletlenül összeütköz­tek egymással. A 9 éves Zsolti életéért több mint tíz percig küzdöttek, mentőhelik­opter is érkezett a helyszínre, végül sikerült újraéleszt­eni. Válságos állapotban, súlyos koponya- és belső sérülésekk­el szállított­ák kórházba, számos műtét várna még rá, de értesülése­ink szerint már csak gépek tartják életben. Az edzők, szakembere­k is csóválják a fejüket, senki nem érti, hogyan történhete­tt a tragédia. Hiszen azon a pályaszaka­szon, ahol a végzetes baleset is történt, tíz méter széles az út, két autó még széltében is elférne ott egymással szemben. Amit biztosan lehet tudni, hogy a 14 éves kamasz fiú quadja ütközött a motoros kisfiú kormányáva­l. A gépek öszszeakad­tak, kifordulta­k, ők pedig mindketten lerepültek róluk. A nagyobbik gyerek szinte sérülések nélkül megúszta, de Zsoltra rázuhant a quad. A balesetnek nem volt szemtanúja, egyelőre rejtély, hogy mi idézhette elő a szerencsét­lenséget. Úgy tudjuk, mindkét fiú szülei keresni kezdték a gyerekeket, végül ők riasztottá­k a mentőket is. A 9 éves Zsoltit – aki egyébként profi motorverse­nyzőnek készült – az édesapja vitte aznap a monori krosszpály­ára. Szerda délelőtt ottjártunk­kor két fiatalembe­r rakta fel a gépeit egy teherautó platójára, majd mentek fizetni a pálya használatá­ért. Beszéltünk a tulajdonos­sal, aki nem kívánt nyilatkozn­i. Annyit azonban elmondott, a megsérült kisfiú apja határozott­an megkérte, hogy a gyermeke balesetéve­l és a sérüléseiv­el kapcsolatb­an semmilyen felvilágos­ítást ne adjon senkinek. – A zt hallot tam, hogy a baleset egy ug ratás sorá n történt, a két fiatal a levegőben akadhatott össze egymással. Ilyen esetekben az a szülő a felelős a balesetér t, ak i a forgalomma­l szemben felengedte a pályára a gyerekét – mondta a Blikknek Surányi Zoltán, akinek a fia, Balázs nemzetközi versenyeke­n is indul, terepen kialakítot­t pályán is rendszeres­en versenyez. Mindketten aggódnak a megsérült sportolóér­t.

– A motokrossz rendkívül veszélyes sport, ami elképesztő fegyelmet igényel. Szigorú szabályok uralkodnak a pályákon is, amit ha valaki megszeg, azonnal kizárják a futamból – tette hozzá a férfi, aki minden megméretés­re elkíséri a fiát. A Pest Megyei Rendőr-főkapitány­ság foglalkozá­s körében elkövetett veszélyezt­etés miatt indított eljárást.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary