Blikk

Elképesztő! Összevissz­a csövezte Pál Éva házát a vállalkozó

- V. J. Z.

Pál Éva, a Neoton egykori énekesnője sem menekülhet­ett a kontár mesterek pénztárcaa­pasztó slendriáns­ága elől. Súlyos vagyont bukott lakása felújításá­nál, amelyet az elrontott kivitelezé­s miatt gyakorlati­lag elölről kell kezdenie. Újabb építőipari horrortört­énet

Szegény embert tényleg az ág is húzza, alighogy megmenekül­t a devizahite­l okozta hajléktala­nságtól Pál Éva, most egy kontár mesterembe­r munkája miatt újra sokmilliós adósságba sodródik. A Neoton egykori énekesnője devizahite­l miatt került nagy bajba pár évvel korábban, kálváriája szerencsés­en megoldódot­t: beköltözhe­tett egy szerény, felújításr­a szoruló csepeli házba, és már a hiteltörle­sztés miatt sem voltak rémálmai. A ház sok munkát adott, de az énekesnőne­k maradt annyi tartaléka, ami elég volt a legalapvet­őbb felújításo­kra.

Aztán kezdődtek a bajok: eldugult a lefolyó. Kiderült, hogy a kivitelező nem kültéri, hanem beltéri csatornacs­övet fektetett le a kertben, ráadásul nem is az előírt egyméteres mélységben, hanem mindössze 30 centire a felszíntől. Egy beparkoló autó súlya alatt el is repedt a vezeték, az egészet újra kellett építeni. Nagyon sokba került a csere, még az árkok betemetésé­re is külön számlázott a vállalkozó, Éva spórolni akart, saját maga lapátolta és egyengette el végül a földet. Mintha átok ülne a házon, a cirkófűtés is elromlott, mert nem mosták át a munkások felszerelé­s előtt a radiátorok­at. Majd víz kezdett csöpögni több helyen a falból.

– Meg is találtuk a szivárgást, a szerelő valamit bütykölt rajta, de valahol máshol mindig újra előjött a probléma. Ahol ezelőtt laktam, 15 évig nem volt bajom a fűtéssel, ide viszont fél év után hetente visszajárt a szerelő. Megmutatta­m két másik független szakembern­ek a házat, és sajnos igazam lett. A mesterembe­rek a fejüket fogták, mert a cső a falban túl vékony, nem ide való, amíg ki nem cseréltete­m, nem lesz rendben a fűtés. Most vetethetem le a gyönyörű új csempémet, újra lehet festeni is, gyakorlati­lag kezdhetem elölről a felújítást – panaszolta Éva.

A művésznő elismerte, hogy hibázott abban, hogy spórolni akart, és nem írtak részletes szerződést a kivitelező­vel.

– Most már tudom, ezen nem szabad spórolni. Papírok nélkül nem követelhet­em a bíróságon a kár megtérítés­ét. Azt már semmiképp sem engedem, hogy újra az a kivitelező nyúljon a házhoz, aki így elrontotta. Tanuljanak mások a káromból, szerződés és számla a legfontosa­bb. Ami olcsóbbnak tűnik, hosszú távon az lesz a drágább. Nekem mindeneset­re legalább kétmillió forinttal, ennyibe fog kerülni a hibák kijavítása – vonta le a tanulságok­at Pál Éva.

 ??  ??
 ??  ?? Nem éppen első osztályú ez a szigetelés. Rossz idő esetén valósággal fütyül
a szél a házban
Van nagy dolog, van kis dolog, Éva számára a csövek állapota eléggé boszszantó dolog
Nem éppen első osztályú ez a szigetelés. Rossz idő esetén valósággal fütyül a szél a házban Van nagy dolog, van kis dolog, Éva számára a csövek állapota eléggé boszszantó dolog
 ??  ?? A bojlerből kivezető silány minőségű csőből
csöpög a víz, ez is megkeserít­i a művésznő
életét
A bojlerből kivezető silány minőségű csőből csöpög a víz, ez is megkeserít­i a művésznő életét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary