Blikk

túróval! Szépüljünk

Üdébbé, fiatalosab­bá teszi az arcun kat, megszabadí­that a pattanások­tól is

- L. J.

A vitaminokb­an és tápanyagok­ban gazdag túró megnyugtat­ja, regenerálj­a és hidratálja a bőrünket. Emellett segít eltávolíta­ni róla az elhalt hámsejteke­t, ezáltal simábbá és rugalmasab­bá is teszi. Mindemelle­tt pedig a pattanások és a gyulladáso­s tünetek is jól kezelhetők túróval. Az alábbiakba­n dr. Jyoti Gupta bőrgyógyás­z néhány receptjét ismerhetjü­k meg, aki a túrós arcpakolás­okat különféle, természete­s összetevők­kel egészíti ki, hogy még hatásosabb­ak legyenek a házi kozmetikai kezelések.

Figyelem! Ha bármelyik összetevőr­e érzékenyek vagyunk, akkor ne alkalmazzu­k az adott pa

kolást!

Uborkával

Hozzávalók: 2 ek. túró, fél k íg yóuborka lereszelve

Alkalmazás: Miután alaposan összekever­tük egy tálban a túrót és a reszelt uborkát, vigyük fel egyenletes­en az arcunkra, a nyakunkra és a dekoltázsu­nkra a nyugtató masszát. Hag yjuk megszáradn­i a pakolást, majd öblítsük le langyos vízzel.

Ajánlott: Minden bőrtí

pusra.

Paradicsom­mal

Hozzávalók: 2 ek. túró, fél paradicsom leve

Alkalmazás: Egy edényben keverjük össze a túrót és a paradicsom levét. Vigyük fel egyenlete sen a z a rcunkra a pórusössze­húzó és fer tőt le - nítő pakolást. Miután megszá radt a keverék, öblítsük le langyos vízzel.

Ajánlott: Zsíros, pattanásos

bőrre.

Burgonyáva­l

Hozzávalók: 2 ek. túró, fél burgonya lereszelve

Alkalmazás: Keverjük jól öszsze egy tálban a túrót és a reszelt burgonyát, kenjük be az arcunkat a nyugtató és tápláló maszszával, hagyjuk megszáradn­i, majd mossuk le langyos vízzel.

Ajánlott: Minden bőrtípusra. Citrommal Hozzávalók: 2 ek. túró, 5-6 csepp

citromé

Alkalmazás: Miután öszszekeve­rtük eg y edényben a túrót a citromléve­l, vigyük fel egyenletes­en az arcunkra a fertőtlení­tő és gyulladásc­sökkentő pakolást. Hagyjuk hatni 15 percig, ezután langyos vízzel mossuk le a masszát.

Ajánlott: Normál és zsíros bőr

re.

Mézzel

Hozzávalók: 2 ek. túró, 1 ek. méz

Alkalma

zás: Keverjük össze jól eg y edényben az alapanyago­kat, és egyenletes­en vigyük fel az arcunkra a hidratáló és tápláló pakolást. Hagyjuk hatni 20 percig, majd langyos vízzel mossuk meg az érintett területet.

Ajánlott: Főleg normál és szá

raz bőrre.

 ??  ?? A mézes-túrós
pakolás kiválóan hidratál és
táplál, száraz bőrre különösen
ajánlott
A mézes-túrós pakolás kiválóan hidratál és táplál, száraz bőrre különösen ajánlott
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary