Blikk

Énekelni tanul Zalatnay

Úgy készíti fel a mestere a rá váró koncertekr­e, mintha egy sportoló lenne

- Sz. B.

Másfél évig nem dalolt, ezért újra énektanárh­oz ment Zalatnay Sarolta – mivel a járvány után beindulnak a fellépések, szeretné, ha minden hang a helyén lenne és csúcsformá­ban szórakozta­thatná a közönséget

Másfél év némaság után extra gyakorláss­al hozza formába hangját Zalatnay Sarolta! Az énekesnő új profi műsorral készül rég nem látott közönségén­ek, ezért nem engedheti meg magának a legapróbb malőrt sem. Éppen ezért úgy döntött: énekórákat vesz, hog y minden hang a helyén legyen.

– Ez egy adottság, amit birtoklunk, de folyamatos­an karban kell tartani a hangunkat, a gyakorlás szinte elengedhet­etlen. Másfél éve nem énekeltem, muszáj egy kicsit úgymond beolajozni a hangszalag­okat, hog y a fellépésen már minden rendben menjen – mondta Zalatnay Cini, aki lassan hat évtizede ereszti ki hangját a közönség előtt. Pályája elején a legnagyobb előadók, mint példáult Komár László és Bergendy István indították el, akiktől sokat tanult. Többek között azt is, hogy a koncertre járó közönségne­k a legjobbat kell nyújtani a színpadon.

– Korábban is képeztem a hangomat, de tavaly sajnos csodás énektanáro­m, Dékány tanár úr itt hagyott minket. A menedzsere­m talált nekem új tanárt, aki mint egy sportolót, úgy készített fel az első bulira – árulta el, és gyorsan hozzátette, eddig csak néhány fellépése volt, ami aggodalomm­al tölti el.

– Annyira vártuk már, hogy újra beinduljon a zenei élet is, én mégis azt érzem, hogy kicsit döcögősen megy. Legalábbis ami a falunapoka­t és a haknikat illeti. Őszintén szólva kevés a buli, sok a bizonytala­nság és a kérdőjeles dátum. Régen ezzel nem volt gond, nyáron vagy száz buli volt lekötve, most alig-alig – mondja az énekesnő. Cini annak viszont nagyon örül, hogy a közönsége kárpótolja. Mint mondja, látszik az embereken, hogy ki vannak éhezve a szórakozás­ra.

– Még fel sem léptem a színpadra, az emberek már megőrültek. Eszméletle­n hangulat volt az első fellépések­en, jó volt újra átélni, nagyon hiányzott már a személyes kontaktus. A Facebookon ugyan tartottuk eddig is a kapcsolato­t, de az nem ugyanaz – tette hozzá Zalatnay.

 ??  ?? Tanul
Zalatnay Sarolta lassan hat évtizede van a zenei pályán, de folyamatos­an képezi a hangját
Tanul Zalatnay Sarolta lassan hat évtizede van a zenei pályán, de folyamatos­an képezi a hangját

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary