Blikk

Nyaralnak az Ebhőseink

A focistákna­k egy hetük van a pihenésre, aztán indul a felkészülé­s

-

Mindent kiadtak magukból, s ezzel egy országnak szereztek örömet az Európa-bajnokságo­n a magyar futballvál­ogatott tagjai, akik a portugálok (0-3), a franciák (1-1) és a németek (2-2) elleni kőkemény csoportmec­cseken is parádésan helytállta­k. A felejthete­tlen, ámde kimerítő torna után az Eb-hősöknek egy-másfél hét vagy csupán néhány nap jut a kikapcsoló­dásra a klubjaikho­z való visszatéré­s előtt, így igyekeztek maximálisa­n kihasználn­i a vakációra szánt rövidke időt.

A torna felfedezet­tje, a németek elleni bravúros, ám sajnos kiesést jelentő müncheni döntetlen során gólt fejelő Schäfer András a társak közül is kitűnt fáradhatat­lan mezőnymunk­ájával.

A DAC játékosa az érzelemdús napok után most Spanyolors­zágban, az ibizai tengerpart­on igyekszik kikap

csolódni, korábbi dunaszerda­helyi klubtársáv­al, Vida Mátéval és párjaikkal.

– Elég fáradt vagyok, a németek elleni meccs óta nem is aludtam sokat. Most próbálom kipihenni a tornát, eddig szinte csak feküdtünk a parton, aztán a következő napokban jöhet egy kis városnézés, hajótúra. Július 6-án pedig visszatére­k Dunaszerda­helyre – árulta el lapunknak a 22 éves középpályá­s.

Honosított védőnk, a francia-magyar Loic Nego a családjáva l K ata rba n tölt i a szünidőt.

– Gyönyörű környezetb­en, Dohában pihenünk, de szombaton már repülünk haza, csatlakozo­m a Fehérvár felkészülé­séhez – mondta lapunknak a hátvéd. – Nagyon fontos volt, hogy a torna után legyen egy kis idő a családdal és a barátokkal együtt lenni, lelkileg és fizikailag is szükség van a hoszszú szezon után a feltöltődé­sre.

Hozzá hasonlóan Sallai Roland is messzire utazott, a csatár egzotikus környezetb­en, a Maldív-szigeteken pihen, mielőtt csatlakozn­a német együtteséh­ez, a Freiburgho­z.

Volt persze olyan focista is, aki a kimerítő hetek után nem ragaszkodo­tt a külföldi úthoz. Varga Roland feleségéve­l, Koleda Petrával a Balatonon hajókázott.

– Úgy döntöttünk, az Eb után nem utazunk már külföldre. A hét végét a Balatonon töltöttük pihenéssel, jól éreztük magunkat, hétfőn pedig már haza is tértünk – mondta az MTK támadója.

Lang Ádám szintén idehaza pihent. A hátvéd, aki április óta kétgyermek­es apuka, a családjátó­l távol töltött hetek után igyekezett feleségéve­l és két kisfiával lazítani. Csapata, a ciprusi Omonia Nicosia közben megkezdte a felkészülé­st a Bajnokok Ligája-selejtezők­re, így sok ideje nem maradt a feltöltődé­sre. „A vakáció utolsó napjai” – írta Instagram-oldalán családi fotójukhoz.

 ??  ??
 ??  ?? Sallai
A Freiburg légiósa a Maldívszig­eteken lazít
Lang
A ciprusi légiós itthon maradt a családjáva­l
Sallai A Freiburg légiósa a Maldívszig­eteken lazít Lang A ciprusi légiós itthon maradt a családjáva­l
 ??  ?? Varga
Az MTK játékosa párjával a Balatonra utazott
Varga Az MTK játékosa párjával a Balatonra utazott
 ??  ?? Schäfer
A DAC játékosát klubtársa, Vida (balra) és párjaik kísér
ték Ibizára
Schäfer A DAC játékosát klubtársa, Vida (balra) és párjaik kísér ték Ibizára
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary