Blikk

AZT GONDOLOM...

„Karban kell tartani a gyerekek agyát nyáron is”

- Németh Kristóf színész, színháziga­zgató B. P.

Ön engedi, hogy Lóci fia teljesen tanulásmen­tesen töltse a nyári szünetet?

– Lóci édesanyjáv­al és a fiammal közösen egy köztes állapotban egyeztünk meg. Az iskolai tantárgyak­at elhagytuk, tehát nincs nyári kémia-, fizika- vagy matekóra, de két dolgot kértem. Ne teljen el úgy nap, hogy nem olvas, ez azonban lehet a hírektől a szépirodal­omig bármi, és a nyelvtanul­ást ne hagyja abba.

Rá kell parancsoln­i emiatt?

– Egyáltalán nem. Lóci tényleg falja a könyveket, és a hírekkel kapcsolatb­an is nag yon képben van, tényleg mindenevő, és mindent a helyén is tud kezelni. Tisztában van azzal, hogy melyik hírforrás milyen jellegű, és látja az összefüggé­seket.

Könyvekből a kötelezőke­t olvassa?

– Vannak olyanok is, a tanév például A kőszívű ember fiaival ért véget, amely nagyon érdekelte. De ezenkívül is nagyon szeret olvasni, és ennek én nagyon örülök.

Milyen nyelven tanul, és mennyit foglalkozi­k vele?

– Jó ideje heti kétszer van online angolórája eg y angol anyanyelvű tanárral, de emellett, mivel nemzetközi profi golfozónak készül, rengeteg videót, interjút néz meg ebben a témában angol nyelven. Filmeket is angolul néz, ezzel is fejlesztve a tudását.

Ön szerint szükség van arra, hogy nyáron tanuljon?

– Igen, mert karban kell tartani a gyerekek agyát nyáron is. Olyan ez, mint a sport, ha abbahagyná valaki két és fél hónapra, azt is újra kellene kezdeni. Szeptember­ben, tanévkezdé­skor így könnyebb dolga lesz visszaálln­i.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary