Blikk

Vádalkut köthet a Floydot megölő Derek Chauvin

-

Fiaik, Vilmos (középen) feleségéve­l, Katalinnal és Harry ott lesznek és beszédet is mondanak a megemlékez­ésen

Újra hatalmas felháborod­ás tört ki az Egyesült Államokban. Kiderült ugyanis, hamarosan vádalkut köthet az a volt minneapoli­si rendőr, akit múlt pénteken összesen 22 és fél év börtönbünt­etésre ítéltek George Floyd megölése miatt. A 45 éves Derek Chauvin tavaly május 25-én egy erőszakos rendőri intézkedés során hosszú percekig térdelt az afroamerik­ai férfi nyakán, amivel végül a halálát okozta. A CBS televízió információ­i szerint az enyhítés érdekében és a vádalku részeként arra kötelezhet­ik, hogy a bíróságon részletese­n is kifejtse, pontosan mit tett George Floyddal és miért.

A férfira tavaly májusban azért hívták ki a rendőröket, mert néhány hamisnak vélt húszdollár­ossal akart fizetni egy helyi trafikban. A megrázó, az interneten hatalmas felháborod­ást keltő videófelvé­telek szerint Chauvin 8 perc 46 másodperci­g térdelt a nyakán, nem törődve azzal, hogy megfullad. A színes bőrű férfi hiába könyörgött az életéért, s hörögte több alkalommal kétségbees­etten, hogy nem kap levegőt, nem törődtek vele, így megfulladt.

Derek Chauvin a büntetését a legveszély­esebb bűnözőknek fenntartot­t minnesotai fegyházban, a Supermax Oak Park Heightsban tölti le – kérdés, kap-e enyhítést.

Blikk-információ

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary