Blikk

Elbuktak a halálcsopo­rt tagjai

- Blikk-információ

LONDON — A halálcsopo­rt öszszes résztvevőj­e befejezte szereplésé­t a labdarúgó-Európabajn­okságon. A kontinenst­orna F jelű négyesében szerepelt a címvédő Portugália, a legutóbbi világbajno­kság győztese, Franciaors­zág és a 2014-es vb-első Németorszá­g is, mindhárman továbbjuto­ttak ugyan, de a nyolcaddön­tőben búcsút intettek az Eb-nek. Ebben a kvartettbe­n végzett Magyarorsz­ág a negyedik helyen úgy, hogy a franciákka­l és a németekkel is döntetlent játszott, s az utolsó pillanatig volt esélye a továbbjutá­sra.

Németorszá­g kedden az angoloktól kapott ki 2-0-ra a londoni Wembley stadionban, így játékosain­ak nem sikerült szépen búcsúztatn­iuk a 15 év után távozó szövetségi kapitányuk­at, Joachim Löwöt.

– Mindent megtettünk, de sajnos semmi nem jött öszsze. A kiélezett pillanatok­ban hiányzott a játékosaim­ból a tapasztala­t és a hidegvér. Felejthete­tlen élményekke­l távozom a német válogatott­ól – értékelt a leköszönő tréner.

Érdekesség, hogy a mieink csoportjáb­an érdekelt három másik együttest a végső győzelemre is esélyesnek tartották, ezért óriási meglepetés, hogy egyikük sem jutott be a negyeddönt­őbe.

„Találkozzu­nk a tengerpart­on!” – üzente Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a három riválisnak a legutóbbi Facebook-posztjában, jelezve, már egyik csapat sem érdekelt az Eb-n. A bejegyzésh­ez egy képet is mellékelt az olasz tréner. A fotón Cristiano Ronaldo, a portugálok klasszisa, Manuel Neuer, a németek kapusa és Kylian Mbappé, a franciák csillaga egy bőröndöt húzva látható a tengerpart­on Rossi társaságáb­an.

 ??  ?? Portugál
A Cristiano
Ronaldóval
felálló válo
gatott a bel
gák ellen
bukott el
Portugál A Cristiano Ronaldóval felálló válo gatott a bel gák ellen bukott el
 ??  ?? Német
Thomas
Müller az
angolok
elleni nyol
caddöntő
ben ziccert
is rontott
Német Thomas Müller az angolok elleni nyol caddöntő ben ziccert is rontott
 ??  ?? Francia
Kylian
Mbappé ti
zenegyest
is hibázott
a svájciak
elleni, ve
reséggel
végződött
meccsen
Francia Kylian Mbappé ti zenegyest is hibázott a svájciak elleni, ve reséggel végződött meccsen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary