Blikk

Hasmars: két helyre parkolta le Audiját Kabát Peti

Olvasó-riporterün­k szúrta ki a volt futballist­át az egyik bevásárlók­özpontnál

- Blikk-információ

Egyszerre két parkolóhel­yre farolt be az egyik bevásárlók­özpontnál Kabát Péter, majd otthag y ta a kocsiját. A zzal védekezett, hasgörcsei miatt sietnie kellett

BUDAPEST — A drága autónak több hely kell a parkolóban, a sofőrje pedig bármit megengedhe­t magának? Ez a kérdés fogalmazód­ott meg olvasónkba­n, aki a napokban egy pláza mellett, a lakóházak között található parkolóban kapta lencsevégr­e Kabát Pétert, aki közel harmincmil­liós autójával egyszerre két helyre állt be.

– Először az autó tűnt fel, nem túl gyakran látni ilyen szép kocsit. Utána ismertem fel a sofőrt, Kabát Petit, akit sokszor láttam a tévében, és nagyon szimpatiku­s volt – mesélte olvasónk, akit némiképpen bosszantot­t a futballist­ából lett tévésztár akciója. – Peti tett egy kört a parkolóban, visszajött az elejére és két helyre tolatott be. Először azt hittem, hogy majd beigazítja az autót, mert mondjuk elsőre nem látta a felfestést, de úgy hagyta.

Volt jó pár szabad hely, de mivel a parkoló egy pláza mellett van, ráadásul rengeteg ház van körülötte, ezért szerintem nem volt szép dolog, hogy két helyet is elfoglalt. Mivel ez már délután volt, a munkaidő vége felé, így a hazaérkező­k elől vehette volna el a helyet. Nem tudom, hogy csak figyelmetl­en volt, vagy csak az autóját féltette, nehogy meghúzzák vagy rányissák mások az ajtót, amit meg is értek, de ez akkor sincs így rendjén.

Lapunk megkereste a Celeb vagyok, ments ki innen!, a Konyhafőnö­k VIP és a Nyerő Páros című műsorokban is megfordult Kabátot, nem érezte-e pofátlanna­k a parkolását?

– Jó okom volt rá. Nagyon erős görcseim voltak, hasmenésem volt, és nem tudtam mást csinálni, siettem, hogy beérjek a plázába. Ennyi történt – vallotta be töredelmes­en Kabát.

Budapest utcáin gyakran látunk szabály talanul parkoló autókat, a sztereotíp­iák szerint pedig ezek rendszerin­t felső kategóriás kocsik. Vajon van összefüggé­s a gépjármű ára és aközött, hogy a sofőr mennyit enged meg magának?

– Ez egy összetett kérdés. A fővárosban parkolni idegtépő, nehéz feladat, ráadásul sok helyen nagyon szűkek a helyek, az autók pedig egyre nagyobbak – kezdte a Blikknek Zerkovitz Dávid közlekedés­pszichológ­us. – Van abban logika, hogy a vezető félti a kocsiját, hiszen sokszor kisebb vagyon megjavítta­tni, ha meghúzzák vagy megkarcolj­ák.

Ettől függetlenü­l nem szabad legalizáln­i a szabálysér­tést, hiszen nem vezetne semmi jóra, ha mindenki így parkolna vagy vezetne. Érdemes végiggondo­lni vásárlás előtt, hogy egy ilyen árkategóri­ájú autó használata gondot, idegeskedé­st okoz-e a városban, vagy valóban kiélvezhet­ő-e.

A magyar hírességek körében sem ritka, hogy tiltott helyen vagy szabálytal­anul állnak meg autójukkal. Pintér Tibor 2019ben állt meg egy pláza parkolóján­ak bejáratáná­l, amivel nemcsak a gyalogosok­at, de az autósokat is akadályozt­a a közlekedés­ben. Dzsudzsák Balázs focista többször állt meg tilosban, keresztező­désben a közel hatvanmill­iós Bentley-jével.

A színművész Kern Andrásnak is meggyűlt már a baja a szabályokk­al, 2016-ban a színházba sietve a villamossí­nekre hajtott, idén januárban pedig a járdán vágta le az utat, majd egy pékség bejárata előtt sikerült megállnia. Huszti Szabolcs még 2014-ben állt meg egy buszmegáll­óban ötvenmilli­ós McLarenjév­el. A már edzőként dolgozó focista szerencsét­len helyválasz­tása miatt a helyi járat nem tudott szabályosa­n megállni, így az utasoknak az úttestről kellett felszállni­uk a buszra.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Így állt be
Kabát Péter sietve érkezett az egyik fővárosi bevásárlók­özpont parkolójáb­a, Audija egyszerre két helyet is elfoglalt, bár a felfestés jól látszik
Így állt be Kabát Péter sietve érkezett az egyik fővárosi bevásárlók­özpont parkolójáb­a, Audija egyszerre két helyet is elfoglalt, bár a felfestés jól látszik
 ??  ?? Szereti
Kabát Péter imádja a gyors autókat, közösségi oldalán gyakran oszt meg olyan képeket, amelyeken aktuális autói is szerepelne­k
Szereti Kabát Péter imádja a gyors autókat, közösségi oldalán gyakran oszt meg olyan képeket, amelyeken aktuális autói is szerepelne­k

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary