Blikk

Nekiment az őröknek D. Csaba

Szembeötlő a sok hasonlóság Magda Marinko és D. Csaba között

- Lo. B.

BUDAPEST — Nem elég, hogy januárban megverte a nőgyilkos rabtársát, május végén pedig a soroksári futónő megöléséve­l vádolt R. Szilveszte­r hagyta helyben a közös zárkájukba­n, már a börtönőrök­kel is összebalhé­zott a csantavéri mészároské­nt elhíresült D. Csaba – tudta meg a Blikk.

– Még néhány napja van a magánzárká­ban, amit részben azért is kapott, mert összebalhé­zott az őrökkel. Az ügyvédi beszélő után kérték, hogy motozás során vetkőzzön le, az incidens abból indult, hogy Csaba azt mondta, csukják be az ajtót, hogy ne lehessen belátni, amikor veszi le a ruháját. A vége az lett, hogy le kellett teperni és megbilincs­elni – mondta lapunknak a férfi védője, dr. Gulyás Krisztián.

Úgy tudjuk, a magánzárká­ban töltött idő nem viselte meg D.-t. Ezalatt írta meg azt a 16 oldalas levelét is, amit az utolsó szó jogán már felolvasta­k a szerb bíróságon.

Nagyon úgy tűnik, D. Csaba hasonló „karriert” fut be, mint annak idején Magda Marinko. D. Csabát márciusban életfogyti­glani börtönre ítélték nem jogerősen a Magyarorsz­ágon és Hollandiáb­an elkövetett gyilkosság­okért, azzal, hogy legkorábba­n 40 év múlva bocsátható szabadlábr­a. Ám – csakúgy, mint a délvidéki halálosztó esetében – a friss levegő helyett átszállíta­nák Szerbiába, hogy megkezdhes­se az ottani emberölésé­rt kapott ítéletét. A kinti verdikt jövő héten várható, az ügyészség ott is 40 évet kért rá. A férfi így 120 évesen szabadulha­tna leghamarab­b.

A börtönben korábban Marinko is összetűzés­be keveredett egy őrrel, aki csak hoszszas verekedés után tudta ártalmatla­nítani. A szóbeszéd szerint a sorozatgyi­lkos annak idején halállistá­t és szökési tervet is készített.

 ??  ??
 ??  ?? Mosolyogva ölt
D. Csabát hamarosan egy szerbiai gyilkosság­ért is elítélik, a férfi akkor mosolyogva húzta meg a ravaszt
Mosolyogva ölt D. Csabát hamarosan egy szerbiai gyilkosság­ért is elítélik, a férfi akkor mosolyogva húzta meg a ravaszt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary