Blikk

Be akarták szervezni Krencseyt

-

BUDAPEST — Napra pontosan 90 éve, 1931. július 9-én született az egyik legszebb magyar színésznő, Krencsey Marianne.

Eredendően nem színésznőn­ek készült, különösebb­en nem is érdekelte, annál inkább a rendezés. Aztán Makk Károly kérte fel, hogy legyen a Liliomfi női főszereplő­je. A csinos színésznő 35 éves korára már túl volt két házasságon. Először a színész Sarlós Gáborhoz ment hozzá, majd a Liliomfi forgatásán a rendező Makk Károlyba szeretett bele. Össze is házasodtak, ám három év alatt kiderült, nem egymáshoz valók. Krencsey utóbb azt mesélte, hogy amikor Makk Károly felesége volt, megpróbált­a beszervezn­i az állambizto­nság. „Arra kértek, hogy írjak jelentések­et a férjemről, de nem voltam hajlandó rá. A nyugalmamé­rt azonban nagy árat kellett fizetnem.”

A rendszer szép lassan megfojtott­a. Partvonalr­a került.

Makk Károlytól elvált, és utána ismerte meg a nőgyógyász Nemes Gyulát, mellette viszont élete végéig kitartott. A Liliomfi Mariskája a férjével együtt elhagyta az országot 1966-ban, majd nem sokkal később Amerikába költöztek.

A tengerentú­lon előbb egy bankban dolgozott, majd a férje orvosi rendelőjén­ek titkárnője lett.

A legendás színésznő végül 2016-ban, 84 éves korában halt meg New Yorkban. A végakaratá­nak megfelelőe­n a hamva it Budapesten helyezték örök nyugalomra.

 ??  ?? Elmenekült
A gyönyörű színésznőn­ek második férjéről, Makk Károlyról
kellett volna jelentenie, de ehelyett inkább elmenekült
Elmenekült A gyönyörű színésznőn­ek második férjéről, Makk Károlyról kellett volna jelentenie, de ehelyett inkább elmenekült
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary