Blikk

AZT GONDOLOM...

„Hatalmas baj lenne, ha történne valami a Velencei-tóval” Szikora Róbert, az R-GO frontember­e

- Cs. H.

Idén sok R-GO-koncert lesz?

– Szerencsér­e igen, pont elég. Régen évente 30-40 fellépésün­k volt, most már kevesebb. Fontos, hogy olyan helyen álljunk színpadra, amely rangos és méltó hozzánk, szombaton lesz koncertünk az Agárdi Popstrando­n, ami minden évben a legvártabb fellépés.

Miért ilyen fontos?

– Nekünk azért, mert itt volt az első nagy koncertünk 1983ban, és azóta szinte minden évben fellépünk itt. Olyan ez, mint eg y randev úhelyszín, ahová a rajongók igazi kemény magja is eljön, akár több száz kilométert is utazva. Ők azok, akik nem divatból követnek, az életük a Csikidám! Ráadásul gyönyörű helyen van a színpad, látni az egész Velencei-tavat, ami csodálatos.

Nem aggódik a tóért, amelynek még sosem volt ilyen alacsony a szintje, és pusztul a halállomán­y?

– Biztos vag yok benne, ha ilyen nagy a probléma, akkor a szakembere­k már dolgoznak a megoldáson. Hatalmas baj lenne, ha történne valami a Velencei-tóval, de remélem, a gondok csak átmenetiek.

Mivel készülnek szombatra?

– Mi mindig a legmagasab­b minőségben dolgozunk, ez most sem lesz másképp. A rajongók már nagyon izgatottak, ők mindig készülnek tortával, zászlókkal, kendőt hímeznek, jóleső ajándékok ezek. Két fellépő is lesz a koncert előtt, Szabó Ádám harmonikás és Krisz Rudi, akit anno én fedeztem fel.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary