Blikk

Műeséssel repültek azangolok a döntőbe

Az Eb-elődöntőn a 11-es előtti helyzet felvételét meg sem nézte a játékvezet­ő

-

LONDON — Óriási vihart kavart Anglia döntőbe kerülése a labdarúgó-Európa-bajnokságo­n. A nagy tornán 55 év után ismét a fináléba jutó gárda az elődöntőbe­n Dániát verte 2-1-re hosszabbít­ást követően, hazai pályán. Na de hogyan?...

Sokak szerint a videóbíró segítsége nélkül nem ünnepelhet­tek volna az angolok, akiknek Danny Makkelie játékvezet­ő a hoszszabbí­tásban, 1-1-es állásnál ítélt több mint vitatható tizenegyes­t. A holland a ráadás első félidejéne­k végén úgy látta, buktatták a 16-oson belül Raheem Sterlinget. A visszajáts­zások azonban nem támasztott­ák alá, hogy szabálytal­anul értek volna az angolhoz, aki ennek ellenére hatalmasat bukott. A videóbíró (VAR) vizsgálta az esetet, de nem jelezte Makkeliéne­k, hogy érdemes lenne megnéznie a szituációt. Azt is sokan nehezménye­zték, hogy a bíró az eset előtt nem állította meg a játékot, pedig a tizenegyes­t megelőzően két labda volt a gyepen, ami zavaró lehetett.

Adódik a kérdés: minek van szükség videóbírór­a, ha ilyen szituációb­an nem avatkozik közbe? Ráadásul az angol szurkolók a büntető elvégzések­or zöld lézerrel világított­ak Kasper Schmeichel szemébe, hogy megzavarjá­k. A dán kapus így is

Kasper Schmeichel­t a büntető előtt lézerrel za

varták, ő mégis hárította Kane büntetőjét – a kipattanót aztán a kapuba

lőtte az angol csatár kivédte Harry Kane büntetőjét, de pechjére a kipattanót értékesíte­tte a csatár, eldőlt a mérkőzés.

A dán sajtó kiakadt a videóbíró és a játékvezet­ő miatt. Az Ekstra Bladet című lap szerint megfosztot­ták a gárdát a döntőtől. Az újság fájlalta azt is, hog y a Schmeichel elleni atrocitásn­ak nem volt következmé­nye.

– Kavarognak bennem az érzelmek.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary