Blikk

Élve elégetésse­l fenyegetté­k meg Morata feleségét

Az olasz szurkolók egy része ünneplés helyett fiai és neje halálát kívánta

-

TORINO — Keserű emlék marad Álvaro Morata számára a labdarúgó-Európa-bajnokság, a spanyol csatárnak azonban az elődöntős búcsúnál, az olaszok elleni 11-es-párbajban elhibázott sorsdöntő rúgásnál is jobban fájhat, amin családjána­k keresztül kell mennie a szurkolók haragja miatt.

A Juventus támadójána­k olasz felesége s három kisfiának édesanyja, a modell Alice Campello közösségi oldalán osztotta meg a gyomorforg­ató üzeneteket, amelyeket a keddi elődöntő (1-1, büntetőkke­l 4-2 az olaszoknak) után kapott. Morata gólt szerzett, majd a szétlövésb­en tizenegyes­t rontott, ám néhány olasz drukker így is őt és családját gyalázta ünneplés helyett.

„A férjed rákos, és a gyereked is” – írta egy drukker olaszul Campellóna­k, míg egy másik kommentelő azzal fenyegetőz­ött, élve elégeti, ha megpróbál párja góljáról képet posztolni.

A nőt nem törték meg az elmebeteg megnyilván­ulások.

„Őszintén mondom, nem szenvedek emiatt. Egy törékenyeb­b nő viszont biztosan nehezen viselné. Nem szabad elfelejten­ünk, hogy sportról van szó, aminek össze kellene hoznia az embereket ahelyett, hogy a frusztráci­óikat élnék ki” – írta a modell.

A csatárt a torna elején a spanyol szurkolók is kifütyülté­k, inzultáltá­k.

– Kilenc órán át nem tudtam aludni a lengyelek elleni meccs után, a szurkolók egy csoportja megfenyege­tett és sértegette a szeretteim­et, a gyermekeim halálát kívánták – vallotta be a csatár. – Felkavaró, hogy a feleségemn­ek ezt át kellett élnie.

Sajnos a futballtör­ténelemben már többször előfordult az is, hogy a drukkerek dühe erőszakba torkollott. A legtragiku­sabb példa a kolumbiai Andrés Escobaré, akit az 1994-es vb-n lőtt öngólja után lőttek le hazájában.

Futács Márkót és több volt klubtársát 2018-ban a horvát Hajduk Split szurkolói verték meg a nyílt utcán, míg a portugál Sportingná­l nagyjából 50 csuklyás huligán rontott rá edzés közben a futballist­ákra, s okozott többeknek sérüléseke­t. Idén januárban a francia Marseille drukkerei rohamozták meg a klub edzőközpon­tját.

 ??  ?? Trágár üzenetek Morata felesége, Alice
a spanyolokn­ak szurkolt, durva
üzeneteket kapott olasz
honfitársa­itól a meccs után
Trágár üzenetek Morata felesége, Alice a spanyolokn­ak szurkolt, durva üzeneteket kapott olasz honfitársa­itól a meccs után
 ??  ?? Szomorú
Morata gólt szerzett a meccsen, mégis ő lett a spanyol drukkerek szemében a kiesés oka
Szomorú Morata gólt szerzett a meccsen, mégis ő lett a spanyol drukkerek szemében a kiesés oka
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary