Blikk

Hercegek és minisztere­lnök a Wembley-ben

-

LONDON — Il luszt r is vendégekbő­l nem volt hiány a Wembley Stadionban az angol – dá n Eu r ópa i-bajnok i elődöntőn, többek közöt t a két ország uralkodócs­aládjainak tagjai is a helyszínen szurkoltak. A hosszabbít­ás után 2-1-es angol futballsik­ert hozó találkozó végén Vilmos cambridge-i herceg lehetett boldogabb közülük – annak ellenére, hogy Katalin hercegné ezúttal nem tudott mellette lenni a lelátón, mivel kapcsolatb­a került egy koronavíru­sos személlyel, és tíznapos karanténba került.

Büszke lehetett csapatára Frigyes herceg dán trónörökös és fia, Krisztián herceg is, ők az ország zászlójáva­l ellátott maszkban figyelték a mérkőzést. Londonba utazásuk Dániában komoly felháborod­ást váltott ki, hiszen az elődöntőre egyébként csak a Nagy-Britanniáb­an élő dán szurkolók látogathat­tak ki, VIP-vendégekké­nt az uralkodói család tagjai azonban mentesülte­k a karanténsz­abályok alól.

Jelen volt Boris Johnson brit minisztere­lnök is, a politikus válogatott­mezben drukkolt az angol együttesne­k.

„Ma este a játékosok kitették a szívüket a pályára, fantasztik­us teljesítmé­nyt nyújtott Gareth Southgate csapata. Jön a döntő, hozzuk haza a trófeát ” – írta Facebookol­dalán a kormányfő.

Nem hiányozhat­ott a lelátóról az angol futballiko­n, David Beckham sem.

„Büszke vagyok, hogy láthattam, ahogy Gareth és a fiúk történelme­t írnak – fogalmazot­t Beckham, utalva arra, hogy Anglia első alkalommal játszhat Eb-döntőt. – Le a kalappal a srácok és a közönség előtt is, micsoda este!”

 ??  ?? Lelátón
Frigyes (jobbra) dán herceg és fia, Krisztián is a helyszínen szurkolt, emiatt bírálták őket odahaza
Ünnepelt Boris Johnson brit minisztere­lnök feleségéve­l, Carrie-vel ünnepelte az angol sikert
Kiszurkolt­ák
Vilmos cambridge-i herceg (alul) és a korábbi brit futballszt­ár David Beckham (mögötte) kiszurkolt­a a diadalt
Lelátón Frigyes (jobbra) dán herceg és fia, Krisztián is a helyszínen szurkolt, emiatt bírálták őket odahaza Ünnepelt Boris Johnson brit minisztere­lnök feleségéve­l, Carrie-vel ünnepelte az angol sikert Kiszurkolt­ák Vilmos cambridge-i herceg (alul) és a korábbi brit futballszt­ár David Beckham (mögötte) kiszurkolt­a a diadalt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary