Blikk

Rokkantkén­t nem a színpadon öregszem meg

A Barátok közt sztárja még nem hagy fel a színészett­el, de szüksége volt más elfoglalts­ágra is

-

BUDAPEST — Hamarosan már nem lesz látható a képernyőn a Barátok közt, a rajongók pedig felháborod­tak Bartha Zsolt sorsán, aki eltűnt a Dunában. Rékasi Károly maga sem gondolta volna, hogy ennyire a részévé válik a karaktere, és noha hiányozni fog neki a napi sorozat, jó ideje töri már a fejét egy B terven.

Bartha Zsolt vízbe esésén felhúzták magukat a rajongók, bőven volt bosszús hozzászólá­s a sorozat Facebook-oldalán, és sokan reménykedn­ek, hogy kedvenc rosszfiúju­k még visszatér a legendás sorozat vége előtt. „Mintha élveznék ezt a sok tragédiát a forgatókön­yvírók. Szerintem Zsolt csak el akar tűnni egy időre” – írta egyikük.

„Szerintem itt valami lesz még Zsolttal” – jegyezte meg a másik rajongó. Záporoztak a hozzászólá­sok, a csatorna pedig természete­sen hallgat a történette­l kapcsolatb­an, az utolsó epizód július 17-én lesz. Rékasi szerint az, hogy a rajongók ennyire valóságkén­t kezelik a szereplőke­t, azt mutatja, hiteles alakítást nyújtott.

– Ez jó érzés. Azt vettem észre, hogy miután ennyi éven át alakította­m Zsoltot, egyszer csak a karakter elkezdett bennem is létezni. Én is izgalommal nézem a tévét esténként, nagyon fog hiányozni Zsolt és a sorozat is, az életem részévé vált – árulta el Rékasi, aki hat év vel ezelőtti balesete után úgy döntött, hog y bár nem hagyja maga mögött végérvénye­sen a színészete­t, szüksége van más elfoglalts­ágra is.

A népszerű sorozatból egyelőre eltűnt Bartha Zsolt Kis híján tragi

karaktere, a rajongók bíznak a visszatéré­sében kus motorbales­ete után több műtéten is átesett, ám kali Gerda által mindenben támosérülé­sei miatt a mai napig szengatott Rékasi, aki korábban arról ved, egyik lába négy centiméter­rel beszélt, egy ismerőséve­l vega-verövidebb lett a beavatkozá­sok migán konyhát nyit. att. Noha újabb műtétre is szüksége lenne, erre egyelőre nem került sor.

– Korábban a József Attila Színházban már megtapaszt­altam, hogy nem könnyű a rokkantság­om okán nekem megfelelő szerepet találni, ezért inkább úgy döntöttem, hogy elköszönök, mert nem akartam senkinek nehézséget okozni. Most a Barátok közt után két másik színházban is játszom majd, de tisztában vagyok vele, hogy rokkantkén­t nem a színpadon öregszem meg. Ezért kellett egy B terv, egy új projekt, amely a vendéglátá­ssal kapcsolato­s, és amit el tudnék képzelni magamnak – fogalmazot­t a

párja, Pi

 ??  ?? Eltűnt
Eltűnt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary