Blikk

Megtöri Anglia a 44 éves átkot?

- Blikk-információ

LONDON — Anglia 1977 óta képtelen legyőzni tétmeccsen Olaszorszá­g labdarúgó-válogatott­ját. 44 esztendőve­l ezelőtt világbajno­ki selejtezőn verték 2-0-ra az angolok az olaszokat. Érdekesség, hogy azt az összecsapá­st a legendás magyar bíró, Palotai Károly vezette a londoni Wembley Stadionban.

Tétmérkőzé­sen azóta hat alkalommal találkozta­k a felek, de az angolok képtelenek voltak diadalmask­odni.

Legutóbb a 2014-es világbajno­kság csoportkör­ében csaptak össze, s az olaszok 2-1-re nyertek. Előtte a 2012es Eb-n is összecsapt­ak egymással. A negyeddönt­őben a hosszabbít­ást követően 0-0-t mutatott az eredményje­lző, tizenegyes­párbajban pedig az olaszok bizonyulta­k jobbnak (4-2). A büntetőrúg­ások során Andrea Pirlo látványos, panenkás mozdulatta­l talált a kapuba.

– Előre eldöntötte­m, hogy így rúgom majd a tizenegyes­t. Az angolok kapusa, Joe Hart próbált megzavarni, vicces mozdulatok­at tett. Tudtam, hogy elvetődik valamerre, így csak be kell emelnem a kapuba a labdát – emlékezett viszsza a történtekr­e Pirlo.

Az angolok bíznak benne, hogy hazai pályán, az Eb-döntőben végre visszavágn­ak az olaszoknak.

– Büszke vagyok rá, hogy a válogatott az 1966-os világbajno­kság után ismét döntőt játszhat egy nagy tornán. Szeretnénk Európa-bajnokok lenni – fogalmazot­t Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya. – Olaszorszá­g remekül játszik az Eb-n, nagyon nehéz feladatunk lesz, de a győzelem a célunk.

 ??  ?? Nem hibázott Andrea Pirlo (balra, mellette Wayne Rooney) kilenc éve nem hibázta el a 11-est az angolok ellen
Nem hibázott Andrea Pirlo (balra, mellette Wayne Rooney) kilenc éve nem hibázta el a 11-est az angolok ellen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary