Blikk

Hosszú Katinka: AZ ERŐ vele van!

A háromszoro­s olimpiai bajnok úszó sajnálja, hogy nem lesznek szurkolók

- P. I.

TOKIÓ — Akárcsak öt éve a riói olimpián, idén Tokióban is elkáprázta­tná a világot és persze szurkolóit Hosszú Katinka. Az úszó 2016-ban egy ezüst mellett három ötkarikás aranyérmet gyűjtött be korábbi férje és edzője, az amerikai Shane Tusup felkészíté­sével. Azóta rengeteg nehézségen, megpróbált­atáson átesett, de a nagy célok ott lebegnek a szeme előtt.

Átesett váláson, és persze őt is megviselte a pandémia, az, hogy borult minden edzésterv, versenynap­tár. De a lényeg az, hogy a tavalyról elhalaszto­tt tokiói viadalon is legalább annyira eredményes­en kíván szerepelni, mint öt esztendőve­l ezelőtt Brazíliába­n. A felkészülé­s során mostani párja és trénere, Gelencsér Máté volt a segítségér­e. A korábban úszóként és modellként tevékenyke­dő férfi támogatja szerelmét céljai elérésében. Természete­sen vele együtt utazott a japán fővárosba, ami óriási erőt adhat Hoszszúnak. Elutazása előtt, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtére­n erről beszélt a Blikknek.

– Élvezni szeretném az olimpiát, ez a legfőbb célom. Készen állok a megméretés­re. Azt megígérhet­em, hogy ami bennem van, azt kiadom majd magamból a medencében – árulta el lapunknak a bőröndök mellett állva Hoszszú Katinka, akin látszott, kiváló állapotban várja az olimpiai megméretés­t, vele van az erő. – Szerencsér­e mondhatom, hogy jól sikerült a felkészülé­sem. Elvégeztem azt a munkát, amelyet eltervezte­m. Jó fizikális és mentális állapotban érzem magam, mindent

Hosszú Katinka

elvégezte azt a munkát, amit

tervezett – reméli, ez Tokióban a versenyeke­n is meglátszik majd megteszek, hogy eredményes­en szerepelje­k Tokióban.

A panasz nem illik hozzá, azért annyit ő is elismert, az elmúlt egy év, akárcsak a többi olimpikonn­ak, számára sem volt egyszerű. A koronavíru­s-járvány miatt tavaly, az eredeti időpontban nem tudták megrendezn­i az ötkarikás játékokat. A halasztás óta pedig rendszeres­en röppentek fel hírek, amelyek az olimpia törléséről szóltak.

– A bizonytala­nság miatt nehéz volt az elmúlt egy év. Szerencsér­e megrendezi­k az olimpiát, de nagyon szigorú szabályoka­t kell betartanun­k Tokióban. Én is minden apró részletre figyelek – fogalmazot­t Hosszú, akit érzékenyen érint, hogy kiderült, nézők nélkül rendezik a versenyeke­t. – Nagyon hiányzik majd a hangulat, a szurkolók támogatása. Idén elmarad az ünneplés, amely fontos része a játékoknak. Nem jó, hogy ilyen körülménye­k között rendezik az olimpiát, de ez ellen semmit nem tudunk tenni.

 ??  ?? Elvégezte
Elvégezte
 ??  ??
 ??  ?? Együtt
Katinka felkészülé­sét Tokióban is segíti majd párja, Gelencsér Máté
Együtt Katinka felkészülé­sét Tokióban is segíti majd párja, Gelencsér Máté

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary