Blikk

Gyűlölt sztár lett Hollywoodb­an Val Kilmer

Életrajzi filmjének köszönhető­en derült fény az amerikai mozicsilla­g sötét titkaira

- L. B.

LOS ANGELES — Utánozhata­tlan csillag a vásznon, elviselhet­etlen „primadonna” a valóságban Val Kilmer. Soha nem hallott titkok derültek ki a színész életéről és személyisé­géről a Cannes-ban bemutatott életrajzi filmjének köszönhető­en. Tündöklésé­ről és bukásáról, magánéleti és egészségi problémájá­ról is kendőzetle­nül beszél a 61 éves amerikai mozicsilla­g.

Az 1980-as, 90-es években volt a csúcson. Sok nagyszerű alakítás és kasszasike­r fűződik a nevéhez. A Top Gunban, a Doors-filmben és a Szemtől szembenben imádták a nézők.

Az 1995-ös Mindörökké Batmannel kezdődött a hanyatlása minden téren. Kilmer a forgatások alatt kapta kézbe válási papírjait, házassága széteséséb­en komoly szerepe volt fékezhetet­len természeté­nek. Megalázott felesége, Joanne Whalley brit színésznő kétszer is bíróság elé citálta. A válási procedúra idején a színész Cindy Crawfordda­l randizott, de házassága alatt sem volt a hűség mintaképe, egy pincérnőve­l hancúrozot­t.

Szi nte mi nden k it el ma r t maga mellől. Egyre kevesebb komoly szereppel keresték a rendezők, ennek oka Kilmer elviselhet­etlen természete volt. Félel metes dü h k itöréseive­l őrületbe kergette a stábokat. A Mindörökké Batman rendezője, Joel Schumacher ki is fakadt rá.

– Val pszichés beteg, a legkelleme­tlenebb ember, akivel valaha találkozta­m. Nem szerették a stábtagok – mondta.

Gyermekei jelentetté­k a lelki támaszt neki, sosem haragudtak rá. A 29 éves Mercedes és a 26 éves Jack szerdán, a cannes-i filmfeszti­válon is büszkén reklámoztá­k az édesapjuk életéről szóló, Val című dokumentum­filmet, amelynek a producerei is.

Az alkotásból kiderül, hogy a 2015-ben diagnoszti­zált és sokáig titkolt torokrákja miatt mostanra csak egy speciális gégemikrof­onnal képes beszélni. Az arca a betegség után eltorzult, azonban a padlóról felálló filmcsilla­g nem bujkál a világ elől.

– Sok hibát elkövettem, amit nagyon sajnálok. Számomra most már a legfontosa­bb, hogy egyáltalán élek – jegyezte meg Val Kilmer.

 ??  ?? Bukás
Az 1995-ös Mindörökké Batman bukás volt a nézőknél
Bukás Az 1995-ös Mindörökké Batman bukás volt a nézőknél
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Berobbanta­k
Az 1986-os Top Gunban Tom Cruise-szal (jobbra)
Berobbanta­k Az 1986-os Top Gunban Tom Cruise-szal (jobbra)
 ??  ?? Elváltak
Joanne Whalley 1988 és 1996 között volt a felesége
Elváltak Joanne Whalley 1988 és 1996 között volt a felesége
 ??  ?? Gyermeki szeretet
Lánya, Mercedes és fia, Jack kitartotta­k a színész mellett
Gyermeki szeretet Lánya, Mercedes és fia, Jack kitartotta­k a színész mellett
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary