Blikk

„Azt gondolom, ezt be kell vállalni”

12,5 milliónál járnak Balázs műsorainak büntetései

- Sz. B.

A rádiós szerint a szókimondá­s a sikerük titka

SIÓFOK — Sebestyén Balázs megéri a pénzét! Noha sokat fizetnek utána főnökei, üzletileg mégis megéri a szókimondó rádiósnak szabad kezet adni – még ha az elmúlt 12 évben több mint 60 alkalommal indult is miatta eljárás és mintegy 12,5 milliónyi bírságot fizettek utána. Ám sikere töretlen, ezt bizonyítja az egymillió hallgató az éterben és a több száz rajongó, akik a Balaton partján vártak Balázsék exkluzív, Halott Pénz-koncerttel összekötöt­t roadshow-jára. Balázs a Rádió 1 bulihajójá­n adott interjút a Blikknek.

Rengeteg szelfi készült, az évek során megszokta azt az őrületet, ami ilyen alkalmakko­r fogadja? Sebestyén Balázs: Egyszerűen imádjuk, amikor kitelepülh­et a stúdió. Ez mindig egy exkluzív buli, nagyszerű érzés találkozni, közös fotókat készíteni a rajongókka­l. Izgalmas egy ilyen adást megszervez­ni, több felkészülé­st igényel.

Hogy bírja a kettős terhelést, tévézést és rádiózást egyszerre? Balázs: A tévézés nagyon időszakos, abban azt szeretem, hogy koncentrál­t időszak, kéthárom hét vagy egy hónap, de aztán vége. Hosszú távon a kettő nyilván nem működne, ebben a felállásba­n viszont igen. Nagy meló 12 éve mindennap felkelni hajnali 5-kor, de megéri, sokan szeretik ezt a műsort.

Nem érzi magát mellőzve, ha kevesebb a tévéműsor?

Balázs: Nem, pont annyit tévézem, amennyit szeretnék.

Gondolkodo­tt már azon, mit csinálna, ha letenné a mikrofont?

Balázs: Nem, nekem ez szerelem. Szeretek versenyezn­i, a hallgatóké­rt mindennap megküzdeni. Nem akarom abbahagyni, amíg ennyien szeretik a műsort, cserbenhag­yásnak érezném, ha elhagynánk egymillió embert. Sokaknak jelent ez a műsor feltöltődé­st a monoton, hétköznapi életben, fontos, hogy ki tudjanak kapcsolni egy kicsit a közéletből, a politikábó­l. Olyanok vagyunk, mint egy reggeli kávé. Ragaszkodn­ak, kötődnek hozzánk a hallgatóin­k, és én ezt nem akarnám elengedni.

Érdekli a konkurenci­a, viszsza szokta hallgatni például Bochkor Gábort?

Balázs: Nyilván figyeljük egymást, fontos, hogy mit csinál a konkurenci­a, attól fejlődünk. Nem ellenségek vagyunk, hanem ellenfelek. Ez egy kicsi szakma, fontos tudni, hogy ki mit csinál. Nem jó versenytár­s nélkül dolgozni, attól jó a rádiós paletta is, ha színes.

Amióta Bochkor újra pályára lépett, mindkét reggeli műsornak nőtt a hallgatott­sága.

Balázs: Jó hatással vagyunk egymásra, ellenfelek­ként a legjobbat hozzuk ki a másikból, akárcsak a sportolókn­ál.

Ő jó rivális?

Balázs: Hog y ne! Nagyon jó rádiós, régi motoros a műfajban.

Jó néhány milliót kellett már befizetni a Nemzeti Médiaés Hírközlési Hatóság kasszájába a Balázsék után. Ilyenkor nem szólnak föntről, hogy kicsit finomabban?

Balázs: A főnökeink hagynak bennünket dolgozni. Tudják, hogy egy reggeli műsorhoz hozzátarto­zik a szókimondá­s. Mi pedig szókimondó­ak vagyunk, ettől van komoly hallgatott­ságunk. Próbálunk azért vigyázni, de néha megbüntetn­ek minket. Közben gazdaságil­ag viszont olyan erős a műsor és annyi reklámbevé­telünk van, hogy azt gondolom, ezt be kell vállalni.

Okozott valaha tüzet, hogy az RTL Klub és a Rádió 1 tulajdonos­i köre érdekütköz­ésben áll? Balázs: Az RTL Klubnál a

Feri és Vadon Jani 12,5 millió forintot poénkodtak össze

kezdetektő­l támogatnak a rádiós karrieremb­en, függetlenü­l a tulajdonos­i körtől. Ezért nagyon hálás is vagyok nekik, hogy engedték és elfogadták. Annyi a kérés, hogy legyek elérhető, ha forgatni kell. Hosszú idő óta a rádió és a tévé is nagy szerelem nekem.

Tévés vonalon a konkurenci­ától van nyomás?

Balázs: Régebben sok megkeresés érkezett a TV2-től és egészen komoly ajánlatoka­t kaptam még akkor is, amikor Andy Vajna volt a tulajdonos, de lojális vagyok és elköteleze­tt az RTL mellett.

 ??  ?? Konkurenci­a Balázs elárulta, hogy Bochkor Gábort jó riválisnak tartja, aki segíti őket a fejlődésbe­n
Konkurenci­a Balázs elárulta, hogy Bochkor Gábort jó riválisnak tartja, aki segíti őket a fejlődésbe­n
 ??  ??
 ??  ?? Szelfi
A népszerű rádióst és kollégáit tömeg várta Siófokon, mindenki közel akart kerülni a kedvencekh­ez
Szelfi A népszerű rádióst és kollégáit tömeg várta Siófokon, mindenki közel akart kerülni a kedvencekh­ez
 ??  ?? Motiváció Sebestyén Balázs szerint Bochkor Gábor jobb teljesítmé­nyre sarkallja őt, figyelik egymás műsorát
Motiváció Sebestyén Balázs szerint Bochkor Gábor jobb teljesítmé­nyre sarkallja őt, figyelik egymás műsorát
 ??  ?? Nem fékezik a nyelvüket
Balázs (jobbról), Rákóczi
Nem fékezik a nyelvüket Balázs (jobbról), Rákóczi

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary