Blikk

Mit láttak a kétezer kilométere­s országjáró túrán?

- G. Z.

A múlt hónapban hirdették meg sajátságos, kistelepül­éseket érintő országjáró kampányuka­t, amely során kétezer kilométert gyalogolna­k: mennyit sikerült ebből mostanáig teljesíten­i?

– Száz napon át napi húsz kilométer, eddig maximálisa­n a tervek szerint haladunk, bár ez nem lóverseny. A vezérgyalo­glónk Székely Sándor, a mozgalom parlamenti képviselőj­e, de több politikust­ársammal én is becsatlako­zom egyes helyszínek­en.

Mik a tapasztala­tok, mennyivel látnak bele jobban a vidékiek életébe?

– Egészen más, mint egy városközpo­ntban meghirdete­tt kampánybes­zélgetés. Mi ugyanazokk­al a vonatokkal, buszokkal utazunk, felkapaszk­odunk traktorokr­a, ha kell, stoppolunk. Ugyanazt esszük, isszuk, mint a helybéliek. Így tudtam meg, hogy egyes térségekbe­n ihatatlan a vezetékes víz. Még a mosogatásh­oz is palackos víz kell. Sok települése­n pedig 4 órára jelentik be a munkásokat, de 12 órákat dolgoztatj­ák őket, és ebből nem lesz nyugdíjuk.

Mennyire hatékony módszer az országjárá­s?

– Sokan félnek felvállaln­i politikai identitásu­kat. Ám így hozzánk oda mernek jönni, gyakran kezdik azzal: „Már annyira vártuk magukat!” Sokan panaszkodn­ak, hogy minden a polgármest­eré, képviselőé, ők a helyi kiskirályo­k, ezért igénylik a változást.

 ??  ?? Aki válaszol: Szanyi Tibor, az Igen Szolidarit­ás Magyarorsz­ágért Mozgalom (ISZOMM) kormányfőj­elöltje
Aki válaszol: Szanyi Tibor, az Igen Szolidarit­ás Magyarorsz­ágért Mozgalom (ISZOMM) kormányfőj­elöltje
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary