Blikk

Japán nevet kap Rékasi Károly új autója

-

BUDAPEST — Keserédes búcsút vett gépjárművé­től Rékasi Károly, akinek olyannyira a szívéhez nőnek a járgányok, hogy még el is nevezi őket, sőt minden este jó pihenést kíván autóinak. A színész jelenleg is egy környezetb­arát kocsit vezet, sőt ismét egy plug in hibrid Mitsubishi volánja mögé ül majd.

– A balesetem után a Mitsubishi gondoskodo­tt arról, hogy tudjak közlekedni a városban, hisz a lábam miatt a tömegközle­kedés nem nekem való – árulta el a Blikknek Rékasi, aki első látásra beleszeret­ett az új gépezetbe, bár a korábbi modellt is kedvelte. – Eddig egy Outlandert vezettem, amit nagyon kedveltünk Gerdával. Mivel neki nincs jogosítván­ya, én viszem őt mindenhová, ezért szinte a fél életemet az autóban töltöm. Így nem csoda, hogy ennyire hozzám nőtt.

A színművész ugyanis egyértelmű­en családtagk­ént kezeli a járgányoka­t.

– Gerda csak mosolyog, amikor esténként megsimogat­om a kocsit és jó pihenést kívánok neki. Sőt, még nevet is kapott. Az előző autónk volt a Kis Vas, ő a Nagy Vas, és most az új Mitsubishi Eclipse Cross lesz az Új Vas. Gerda azt találta ki, hogy mivel japán autó, tanuljuk meg az „új vasat” japánul, és nevezzük el így, ezen már rajta is vagyunk, bár még kimondani sem tudom – nevetett Rékasi, aki különösen örül annak, hogy „zöld” autót vezethet. – Ez az autó az első ebből a típusból, amit átadtak Magyarorsz­ágon, én pedig örülök, hogy ismét ilyen kocsit kapok. Az otthonunkb­an minden napelemről működik, az autót is erről töltöm. Mivel főleg a városban használom, ezért a fogyasztás­a mindöszsze 1,8 liter 100 kilométere­nként. Hiszek abban, hogy az ilyen „kis” dolgokon is sok múlik a Föld és a gyerekeink jövőjét tekintve.

 ??  ?? Öröm Károly a fél életét a kocsiban tölti, rengeteget vezet, így az alacsony fogyasztás számára kincs
Első Az Eclipse Cross PHEV első magyarorsz­ági pél
dányát kapta meg
Átadás
Rékasi Károlyt lenyűgözte az új Mitsubishi, amelyet nem
rég vett át
Öröm Károly a fél életét a kocsiban tölti, rengeteget vezet, így az alacsony fogyasztás számára kincs Első Az Eclipse Cross PHEV első magyarorsz­ági pél dányát kapta meg Átadás Rékasi Károlyt lenyűgözte az új Mitsubishi, amelyet nem rég vett át
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary