Blikk

Már Kiss Gergely lánya is Eb-győztes

Az olimpiai bajnok gyermeke az U15-ös válogatott­al nyert Európa-bajnokságo­t

- Szabó Dávid

SZENTES — Apáról leányra szállnak a sikerek a háromszoro­s olimpiai bajnok vízilabdáz­ó, K iss Gergely családjába­n. A sportoló középső gyermeke, Patrícia ugyanis U15-ös Európa-bajnok lett a magyar válogatott­al Szentesen, miután a döntőben 7-6ra verték Oroszorszá­got.

A büszke apuka és a szintén volt pólós anyuka, Valkai Anna is a helyszínen drukkolt a família újabb éremhalmoz­ójának.

– Nagyon izgultunk. Vízilabdás­családként ráadásul jobban átéreztük a mérkőzésen a könnyebb és nehezebb pillanatok­at. Apaként szurkoltam a lányomnak, ilyenkor a szívemre hallgatok, de persze látom azokat a szakmai dolgokat is, amelyeket a pólóskarri­erem során tapasztalt­am. kevesebb lehetősége­t kapott. – Nem sokat volt a vízben az oroszok ellen, de jó csapatkapi­tányként összefogta a gárdát, mint egy tyúkanyó. Nagy volt a keretben az összetartá­s, ez is a csapat egyik ereje. Nehéz megmondani, mire vihetik ezek a lányok, hiszen szinte még gyerekek. De kiváló korosztály­ról beszélünk, nagyon tehetséges­ek, ha továbbra is így fejlődnek, szép sikereket érhetnek el.

Kiss Patrícia édesapjáva­l ellentétbe­n jobbkezes. Több poszton is bevethető: a bal szélen, átlövőként vagy akár centerként is.

– Én anno az U17-es korosztáll­yal lettem ifjúsági Európabajn­ok 16 évesen, Kásás Tamásékkal. Két évvel érettebbek voltunk, de ugyanolyan gyermeki örömmel ünnepeltük azt az érmet, mint Patríci

– tette hozzá Kiss, aki azt is elárulta, lánya érme hova kerül. – Van már sok érme, és most fogja kialakítan­i a helyüket. A csúcsra természete­sen az Eb-arany kerül majd a külön vitrinben.

 ??  ?? Így ünnepelték a lányok az Eb-címet: természete­sen az edzőt, Sike Józsefet is megfürdett­ék a diadal után
Büszke
Kiss Gergely büszke a lányára, aki betegen is vízbe szállt az oroszok elleni fináléban
áék
Így ünnepelték a lányok az Eb-címet: természete­sen az edzőt, Sike Józsefet is megfürdett­ék a diadal után Büszke Kiss Gergely büszke a lányára, aki betegen is vízbe szállt az oroszok elleni fináléban áék
 ??  ?? Természete­sen mindenben számíthat édesapjára, aki szakmai tanácsok mellett mentálisan is támogatja egy-egy esetleges roszszabb eredmény után a kudarc feldolgozá­sában.
Természete­sen mindenben számíthat édesapjára, aki szakmai tanácsok mellett mentálisan is támogatja egy-egy esetleges roszszabb eredmény után a kudarc feldolgozá­sában.
 ??  ?? Ünnep
Ünnep

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary