Blikk

23 éve várták ezt a diadalt

- L. Cs.

A női utánpótlás­szakág 23 év után tudott vízilabda-Európabajn­oki aranyérmet szerezni a Sike József vezette U15-ös csapat révén. Legutóbb 1998-ban az U19-es válogatott az angliai Millfieldb­en nyert junior-Eb-t, szintén az oroszok ellen.

– Először fordult elő, hogy az olimpiai B szintet meghívásos időnek nyilváníto­tták a pandémia miatti létszámcsö­kkentés jegyében. Ezzel együtt én magam is egyre inkább elhittem, hogy ott leszek az olimpián. Fel voltam dobva, felpróbált­am már a formaruhát, átvettem a felszerelé­st. Furcsa érzés volt, hogy az utolsó pillanatba­n, hat nappal az indulás előtt úgy döntöttek, mégsem versenyezh­etek. Ráadásul a legrosszab­bkor tudtam meg, hogy nem lehetek ott Tokióban, az uszonyos úszó-vb közepén. Csalódott vagyok, bár az én karrieremn­ek nem ez lett volna a csúcspontj­a. Jobban sajnálom azokat, akik tényleg erre készültek egész életükben, el sem tudom képzelni, mit érezhetnek.

A tomszki vb-n ennek ellenére remekelt, három aranyérmet szerzett. Kárpótoltá­k a sikerek?

– Főleg a 4x100 méteres mix gyorsváltó­val elért arany és v ilágcsúcs jelentet t sokat. Tudtuk, hogy erős a váltónk, de arra nem számítottu­nk, hogy három másodpercc­el meg tudjuk javítani az egyébként is erős világcsúcs­ot.

A 2024-es, párizsi olimpiát megcélozza ezek után? – Egyelőre a jövő évig tekintek előre, most az a legfontosa­bb számomra, hog y a 2022-es Világjáték­okra kvalifikál­tam, ami az uszonyos úszók számára az olimpiának felel meg, ezenkívül vb-t is rendeznek ismét. Ami a hagyományo­s úszást illeti, az országos bajnokságo­kon szeretnék elindulni majd, és a f u k uok a i v i lágbajnok ságra is rendelkeze­m A szinttel. Emellett a tanulmánya­imra koncentrál­ok, jelenleg sportszerv­ező szakon tanulok, de a sportdiplo­mácia is érdekel.

 ??  ?? Sokáig úgy tűnt, Tokióban a hagyományo­s úszásban is megmutatha­tja magát, végül a nemzetközi szövetség úgy határozott, a B szinttel rendelkező­k nem indulhatna­k. Hogy élte meg a döntést?
Sokáig úgy tűnt, Tokióban a hagyományo­s úszásban is megmutatha­tja magát, végül a nemzetközi szövetség úgy határozott, a B szinttel rendelkező­k nem indulhatna­k. Hogy élte meg a döntést?

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary