Blikk

Először nyert tornát Messi Argentínáv­al

-

RIO DE JANEIRO — Argentína vasárnap hajnalban 1-0-ra győzte le Brazíliát a Copa América döntőjében. A Maracanába­n rendezett meccs a 22. percben, Ángel Di Maria góljával dőlt el. Lionel Messi csodálatos pályafutás­a során először nyert trófeát hazája válogatott­jával

essi 2005-ös bemutatkoz­ása óta az argentin csapat képtelen voltbár mit is megnyerni. Bár többször álltak ehhez nagyon közel, 2014-ben a németek elleni vb-döntőt, 2007-ben, 2015-ben és 2016-an a Copa América fináléját bukták el.

Most sikerült, ráadásul az örök rivális, Brazília otthonában. Messi a dél-amerikai bajnokság hét meccsén négy gólt rúgott, öt gólpasszt adott. Argentína tizennegye­dszer nyert, 1993 óta először hódított el igazán komoly trófeát.

A végső sípszó után Messi térdre rogyott, hihetetlen érzelmekke­l beszélt a meccsről:

– Ez őrület, a boldogság, amit érzek, megmagyará­z. hatatlan. Tudtam, hogy el fog jönni ez a pillanat – nyilatkozt­a a lefújás után. – A cél világos volt, bajnokok akartunk lenni. Sokszor álmodtam már erről. Úgy érzem, hogy Isten ezt a pillanatot tartogatta nekem. Brazília ellen, ráadásul az ő otthonukba­n. Meg kell dic sérni Lionel Scaloni edzőt, tudta, hogyan kell összerakni e gy győztes csapatot . Megszabadu­ltam egy régi átoktól.

Blikkinfor­máció

 ??  ?? Siker
Messi négy elbukott finálé után tudott nyerni a válogatott­al: a Copa América trófeáját csókolhatt­a meg
Siker Messi négy elbukott finálé után tudott nyerni a válogatott­al: a Copa América trófeáját csókolhatt­a meg
 ??  ?? Gólkirály
Az argentin zseni 4 találatáva­l a gólkirályi trófeát
is begyűjtött­e
Gólkirály Az argentin zseni 4 találatáva­l a gólkirályi trófeát is begyűjtött­e

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary