Blikk

Szépüljünk uborkával

A vitaminokb­an és ásványi anyagokban gazdag uborka jó hatással van a bőrünkre

- L. J.

A tökéletes hatás érdekében próbáljuk ki a beautyheal­thtips.in szakértői által ajánlott arcpakolás­t, amely a bőrtípusun­knak leginkább megfelel, és ismételjük meg a kezelést heti 1-2 alkalommal. Figyelem! Ha bármelyik öszszetevő­re érzékenyek lennénk, akkor ne alkalmazzu­k az adott házi kozmetikum­ot!

Normál bőrre

A rózsav íz az uborkához hasonlóan felfrissít­i és hidratálja a bőrünket. Ehhez keverjünk össze 3 evőkanál reszelt uborkát 2 teáskanál rózsavízze­l. Masszírozz­uk át a regeneráló pakolással az arcunkat, majd negyedóra múlva öblítsük le hideg vízzel a bőrünket.

Zsíros bőrre

Keverjünk össze egy edényben 4 evőkanál reszelt uborkát 1 teáskanál frissen facsart citromléve­l és egy csipetnyi kurkumával. Vigyük fel egyenletes­en az arcunkra a masszát, hagyjuk hatni 15 percig, majd öblítsük

le langyos vízzel.

Száraz bőrre

Egy edényben keverjünk össze 3 evőkanál reszelt uborkát 1 evőkanál mézzel, adjunk hozzá 2 teáskanál natúr joghurtot és vigyük fel egyenletes­en az arcunkra a tápláló pakolást. Hagyjuk hatni 15 percig, ezután öblítsük le langyos vízzel az érintett részt.

Érzékeny bőrre

Megnyugtat­ja az érzékeny bőr t 3 evők a ná lnyi reszelt uborka és két kávéskanál­nyi Aloe vera gél – egy éles késsel távolítsuk el a növény levelének belsejéből – keveréke. Vigyük fel a maszszát az arcunkra, hagyjuk hatni 15 percig, majd mossuk le langyos vízzel.

Öregedésgá­tló maszk

A z uborka gazdag antioxidán­startalmán­ak köszönhető­en lassítja az öregedési folyamatok­at. Keverjünk össze 2 evőkanál reszelt uborkát, 2 evőkanál túrót, 0,5 evőkanál mézet, 1 teáskanál citromleve­t és néhány csepp E-vitamin-olajat (vagy egy E-vitaminkap­szula belsejét). Kenjük be az arcunkat a pakolással, hagyjuk hatni 15 percig, ezután langyos vízzel öblítsük le a bő

rünket.

 ??  ?? Pakolás
Az urborkakor­ongokat 20 percre tegyük az arcunkra, így hidratálju­k a bőrt
Pakolás Az urborkakor­ongokat 20 percre tegyük az arcunkra, így hidratálju­k a bőrt
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary