Blikk

Az élet szép

-

Rober to Ben igni óta tudjuk, hog y az élet szép – még ha bele is halunk. A mögöt t ü n k hag yot t másfél esztendő sok mindenre megtanítot­t bennünket. Megtanítot­t újra örülni az apróságokn­ak is. Ami addig természete­s volt, a világjárvá­ny alatt luxuscikké változott. Az emberi kapcsolato­k sínylették meg leginkább a Covid–19 nevű sorozatgyi­lkos ámokfutásá­t. S talán ezért is volt különleges, már-már mámorító a labdarúgó-Európa-bajnokság, amely a hajunknál fogva rángatott vissza az életbe. Boldog, bizakodó, sört vedelő, szenvedély­es, életigenlő emberek a lelátón. Mi magunk.

S az össznépi nyitóbulib­an mi, magyarok is szerepet kaptunk. Telt házas, lebilincse­lő hangulatú mecscsek a „Népstadion­ban”, életre szóló élmény a lelátó népének, és a csapat…

Mert CSAPAT volt a magyar.

Érzelemdús napok, hetek vannak mögöttünk. A futball ezúttal szó szerint az életet jelentette számunkr a. Még C h r i st ia n E r i ksen halálközel­i élményével együtt is. A gólok, a cselek, a játékosok győzni akarása, a zöld gyep és a színes lelátó látványa, mind-mind azt sugallta: nincs az a vírus, amely legyőzhet bennünket. Csak egészség legyen, bár a teljes örömhöz olykor kell egy elrontott tizenegyes is. És immár nemcsak az Oscar-díjas olasz rendező, Roberto Benini, hanem a sokat szenvedett Itália is mondhatja: la vita é bella, vagyis az élet szép.

 ?? Sinkovics
Gábor
újságíró ??
Sinkovics Gábor újságíró

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary