Blikk

Boros Csaba: Cipő nélkül is bizonyítot­t a Republic

- Sz. B.

BUDAPEST — Nyolc évvel Bódi László, azaz Cipő halála után Boros Csaba úgy érzi, a zenekar bizonyítot­t. Barátjuk ugyan már nem lehet velük, ám a színpadon mindig érzik a jelenlétét, mégsem szeretnek tetszelegn­i a Republic legendáján­ak emlékével.

– A zután, hog y Cipő elment, három lemezt csináltunk, ami úgy hiszem, bizonyítot­ta, hogy ebben a felállásba­n is működőképe­s a zenekar. Bizonyítot­tuk, hogy ez egy alkotó társaság azután is, hogy az előző frontember elment. Az újak mellett bőven játszunk régi Republic-dalokat is, de nem szeretjük meglovagol­ni Cipő emlékét. Mindössze egy szám van a koncerteke­n, ami az ő hangjával kezdődik és ekkor a kivetítőn is ott van a fényképe – mondta a Blikknek Boros Csaba, a zenekar énekese és basszusgit­árosa.

Nem csak zenésztárs­ak, jó barátok voltak, akik két vidéki srácként együtt akartak történelme­t írni, és sikerült is nekik.

– Cipő emléke mindig egy örök téma a Republic körül, de mi nem csak az évfordu

érzik, hogy Cipő minden lókon, mindig gondolunk rá. Amíg a zenekar játszik, Bódi László Cipő jelenléte örök. Nekünk ez nem egy keserű, fájdalomma­l teli dolog, egy idő után az emberben átalakulna­k ezek az érzések, nekem mindig a mosolya jut eszembe, ahogy félrehúzza a száját – mesélte a zenész.

 ??  ?? Veszteség
A Republic korábbi frontember­e, Bódi László, azaz Cipő nyolc éve hunyt el
Érzés Boros Csaba állítja, úgy
fellépésen ott van velük
Veszteség A Republic korábbi frontember­e, Bódi László, azaz Cipő nyolc éve hunyt el Érzés Boros Csaba állítja, úgy fellépésen ott van velük

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary