Blikk

Mohameddel nem békülnek a csapattárs­ai

Csak remélhetjü­k, hogy a vívók ellentéte nem megy az olimpiai szereplés rovására

- Blikk-információ

TATA — Bizarr helyzet: úgy készülnek közös szereplésü­kre az olimpián, hogy szinte nem is beszélnek egymással... A tokiói játékokra a női tőrcsapat Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Lupkovics Dóra összeállít­ásban harcolta ki a kvótát, de utóbbi helyett a szövetség a magyar rekordot jelentő, hetedik olimpiáján induló Mohamed Aidát nevezte be. Mindez május végén derült ki, elképesztő indulatoka­t kavarva. Eltelt azóta másfél hónap, és a válogatott hétfői tatai edzésén kiderült, még mindig hatalmas az ellentét a csapattárs­ak között!

A 45 éves Mohamed csapatba állítása ellen fiatalabb társai nyílt levélben tiltakozta­k, de a szövetség a hazai ranglistás helyezésre hivatkozva kitartott mellette. Így tartalékké­nt ott lesz Tokióban.

– Mindennap úgy jöttem le edzeni, tudom, milyen célért küzdök. Az elmúlt időszakban csak a feladatomr­a koncentrál­tam, próbáltam kizárni a körülöttem lévő zajt – mondta Mohamed, aki nem tagadja, továbbra sem felhőtlen a viszony a csapatban. – Nem beszélgett­ünk a helyzetről, de a feladatunk­at, úgy érzem, megoldottu­k. Együtt edzettünk, videóztunk, szakmai kérdésekbe­n kommunikál­tunk.

A vívók tatai nyílt edzésén a tőrözők összeállta­k egy-két közös képre, de látszott, nincs minden rendben. A hazai ranglistát vezető Kreiss Fanni szerint a konfliktus­t csak úgy lehetett volna elsimítani, ha visszatér közéjük Lupkovics.

– Nag yon r o s sz u l érintett minket, hogy Dóri kikerült a csapatból, nem tartjuk igazságosn­ak a döntést. De nem tudunk rajta változtatn­i,

Tokióban Dóriért is kell küzdenünk majd – fogalmazot­t az UTE vívója.

Szerettük volna megkérdezn­i Feczer Viktor vezetőedző­t arról, hogyan lehet eredményes­en dolgozni ilyen körülménye­k között, de nem kívánt nyilatkozn­i. Boczkó Gábor, a szövetség sportigazg­atója ugyanakkor hangsúlyoz­ta: a felkészülé­s rendben zajlott, a szövetség döntése után a csapat tagjai profi versenyzők­ként dolgoztak tovább.

 ??  ?? Megviselte őket
Kreiss (balról), Pásztor és Kondricz máig fájlalja, hogy a velük kvótát szerző Lupkovics nem mehet Tokióba
hárman tartjuk egymásban a lelket, megpróbálj­uk a lehető legtöbbet kihozni magunkból.
Dolgozik
Mohamed Aida a többiekkel edz, de a kialakult helyzetről nem beszélt a tőrcsapat tagjaival
Megviselte őket Kreiss (balról), Pásztor és Kondricz máig fájlalja, hogy a velük kvótát szerző Lupkovics nem mehet Tokióba hárman tartjuk egymásban a lelket, megpróbálj­uk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Dolgozik Mohamed Aida a többiekkel edz, de a kialakult helyzetről nem beszélt a tőrcsapat tagjaival
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary