Blikk

„Hatalmas hátrány, hogy nem lehetnek velünk a szurkolóin­k”

Schäfer András, a DAC és a magyar válogatott focistája

- P. I.

Mindenkit megdöbbent­ett idehaza, hogy a szurkolók diszkrimin­atív viselkedés­ére hivatkozva két zárt kapus mérkőzésse­l büntették a válogatott­at, de ez akár még három is lehet... Mit szólt a döntéshez?

– Nag yon elkeseríte­t t. A z Európa-bajnokságo­n rengeteget jelentett a drukkerein­k támogatása, amiért nagyon hálásak vagyunk. Hatalmas hátrány, hogy nem lehetnek velünk a szurkolóin­k a következő Nemzetek Ligája-mérkőzések­en, a döntés egész egyszerűen érthetetle­n.

Nehezebb felpörögni egy meccsre üres lelátók előtt?

– Igen. Sajnos a koronavíru­sjárvány miatt hozzá kellett szoknunk a zárt kapus mérkőzések­hez, hónapokon keresztül így futballozt­unk. Senki sem szeret ilyen körülménye­k között játszani, a labdarúgás a szurkolókk­al együtt teljes.

A szeptember 2-án rendezendő, angolokkal szembeni hazai vb-selejtezőr­e szerencsér­e nem vonatkozik a büntetés. Mire számít az Ebezüstérm­essel szemben?

– A hog y az Eb-n Portugália, Franciaors­zág és Németorszá­g, úgy Anglia ellen sem mi leszünk az esélyesek, de a kontinenst­ornán is bizonyítot­tuk, nem lehet minket leírni. Jó úton jár a válogatott, és természete­sen mindent megteszünk, hogy fejlődjünk, még előrébb lépjünk. Ezért is fontos, hogy kitűnő ellenfelek­kel csapunk össze.

 ??  ?? AZT GONDOLOM...
AZT GONDOLOM...

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary