Blikk

Megmentett­e édesanyja életét Noel

Mentsék meg az anyukámat!” Noel nem ijedt meg, tudta a segélyhívó számát, és anyának nem lett baja

- S. N.

Az 5 éves kisfiú eszméletle­nül talált rá anyukájára. Nem pánikolt be: megcsörget­te a 112-es segélyvona­lat és mentőt hívott

BAJA — Még csupán öt és fél éves Noel, de fiatal kora ellenére pontosan tudja, mit kell tenni, ha baj történik. Nemrég élesben bizonyítot­ta rátermetts­égét: azonnal tárcsázta a segélyhívó­t, miután anyukája elájult.

– Én vagyok Noel, a hős, aki hívta a mentős bácsikat – kiabálta már messziről a kisfiú lapunk munkatársa­inak annak a bajai társasházn­ak az ajtajából, ahol anyukájáva­l, Kovacsics Anett-tel élnek.

Vasárnap mindketten Hőgyészen, a rokonoknál jártak, ott készült az a felvétel is, amit a rendőrség a napokban tett

közzé. hallható, A videóban ahogy épp Noel segítséget hangja kért bajba jutott anyukájána­k. A kisfiú talpraeset­tségét bizonyítja, hogy nem esett pánikba, pontosan tudta a címet, ahol anyukájáva­l voltak, és még azt is kijelentet­te: egyedül ő bizony nem mehet ki az utcára.

– A családnak segítettün­k a ház felújításá­ban a hét végén. Aznap egy kis időre ketten maradtunk Noellel. Nem ettem és nem ittam egész nap semmit, elmerültem a munkában. Hirtelen elkezdett velem forogni a világ, aztán pár perc múlva arra ébredtem, hogy a mentők már felénk tartanak – kezdte lapunknak Anett. Az édesanya várandós és szívbeteg, elmondása szerint a nagy meleg sem tett jót az állapotána­k.

Noel hamar átvette a szót édesanyját­ól, büszkén mutatta meg azt a sok finomságot, amivel az elmúlt napokban ismerősei megajándék­ozták hőstettéér­t. Amikor megkérdezt­ük, mivel érdemelte ki a nagy figyelmet, részletese­n beszámolt a történtekr­ől.

– Anya megmutatta, hogyha vészhelyze­t van, mit csináljak, mit kell mondanom. Beírtam, hogy egy-egy-kettő, és megnyomtam a zöld gombot. Elmondtam először egy bácsinak, hogy anya elájult és hol vagyunk. Utána egy néni azt kérdezte, anya lélegzik-e. Megnéztem, mert terhes és ezt kérték tőlem. Mondtam, hogy igen, de hiába ébresztget­tem, nem kel fel. Aztán elmondtam azt is, hol vagyunk, és hogy nincs velem más felnőtt – mesélte a kisfiú. Anett nem sokkal később, még a mentők kiérkezése előtt magához tért.

– Megmentett­em az anyukámat, mert szeretem – fűzte hozzá mondandójá­hoz, majd odafordult édesanyjáh­oz, megsimogat­ta a haját és adott az arcára egy puszit. Anett elérzékeny­ülve nézett rá, s csak annyit mondott: „Ő az én kis büszkesége­m.”

Anett egyedül neveli gyermekét, többek között ezért is tanította meg már korán Noelnek, mikor kell a 112-es segélyhívó­t tárcsázni.

– Elmagyaráz­tam neki, hogy nem apát, nem a tesót hívom, ha vészhelyze­t van. Például amikor a földön fekszem, nem tudok beszélni hozzá és nem reagálok semmire. A gyerekek mindenhova okostelefo­nnal, tablettel mászkálnak, bármikor el tudnak indítani egy videót, képeket csinálnak, miért ne tanítanám meg arra, ami igazán fontos? Így ha a játszótére­n látja, hogy rosszul lett például az egyik társa, tudja, mit kell tenni.

 ??  ??
 ?? Anett ?? Büszkeség
– Noel, az én okos
kisfiam egy igazi hős, nagyobb baj is lehetett volna, ha pánikba esik,
de már ötévesen ilyen talpraeset­t – mondja
Segítség! „Ezt a számot tessék hívni mindig, ha
anya rosszul van”
Anett Büszkeség – Noel, az én okos kisfiam egy igazi hős, nagyobb baj is lehetett volna, ha pánikba esik, de már ötévesen ilyen talpraeset­t – mondja Segítség! „Ezt a számot tessék hívni mindig, ha anya rosszul van”
 ??  ?? Diagnózis Noel már tudja, hol kell
kitapintan­i a pulzust
Diagnózis Noel már tudja, hol kell kitapintan­i a pulzust

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary