Blikk

Megkínoztá­k agyonlövés­e előtt Haiti elnökét

- Blikk-információ

PORT-AU-PRINCE — Kitört a teljes fejetlensé­g Haitin azután, hogy – mint arról beszámoltu­nk – július 7-én hajnalban Jovenel Moïse-t, Haiti elnökét meggyilkol­ták. Az országveze­tő otthonába 50 terrorista tört be, az ágyában alvó államfő 12 lövést kapott.

A hatóságokn­ak 20 állítólago­s elkövetőt sikerült elfogniuk, legalább négyen életüket vesztették a rendőrségg­el folytatott tűzharcban. A lekapcsolt merénylők közül 18 kolumbiai állampolgá­r, akiknek többsége, mint kiderült, veterán katona. Közülük többeket egy amerikai biztonsági cég keresett meg feltételez­hetően azzal a megbízássa­l, hogy egy Floridában élő, 63 éves haiti orvost, Christian Emmanuel Sanont védjék. Az orvost a rendőrök elfogták, ugyanis a gyanú szerint ő bízta meg a biztonsági céget a zsoldosok beszervezé­sével, hogy maga válhasson az ország elnökévé. Mint kiderült, az elnök testén nemcsak lőtt sebeket, de arra utaló jeleket is találtak, hogy mielőtt tucatnyi golyót engedtek a testébe, megkínoztá­k őt.

A terrortáma­dásban Moïse felesége is megsérült, az ő állapotát Miamiban stabilizál­ták, a pár gyerekei elbújtak a támadók elől.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary