Blikk

Kiszurkolt­a a pápa Európa-bajnokság

Argentin az az olasz és győzelmet

- P. I.

Ferenc pápa olasz származású, de már Argentínáb­an született – mindkét válogatott győzelméne­k nagyon örült

– A pápa megosztott­a az olasz és argentin diadal feletti örömét a környezeté­ben lévőkkel – árulta el Matteo Bruni vatikáni szóvivő.

A katolikus egyház magyarorsz­ági képviselői is szeretik a labdarúgás­t. Köztük van Gérecz Imre pannonhalm­i bencés szerzetes atya, akit büszkeségg­el töltött el a magyar válogatott szereplése az Eb-n. Nemzeti csapatunk az öt évvel ezelőtti Eb-n győztes portugálok elleni balszerenc­sés, 3-0-s vereség után a vb-címvédő franciákka­l (1-1), majd pedig a 2014-es világbajno­k németekkel (2-2) is döntetlent játszott, s volt esélye a továbbjutá­sra.

– A tévészobáb­an gyűltünk össze nézni a meccseket, a kezünkben egyegy apátsági sörrel. Nagy élmény

– mesélte lapunknak az atya, akinek a Németorszá­g elleni találkozó volt a legkülönle­gesebb. – Azt a mérkőzést külföldön néztem, harmincöt fiatal magyar társaságáb­an. Horvátorsz­ágban voltunk osztálykir­ánduláson a végzős, tizenkette­dikes diákokkal. A szállásunk­tól nem messze lévő bárban szurkoltun­k a mieinknek, igen nagy hangulatot csináltunk. Szívre tett kézzel énekeltük a Himnuszt, majd végig hangosan biztattuk a mieinket a mérkőzésen. A helyiek elismerésü­ket fejezték ki a szurkolásu­nk miatt. Arra járt három lengyel turista, ők csatlakozt­ak hozzánk, énekelték, hogy „Ria, Ria, Hungária!”.

Gérecz hozzátette, a döntőben Olaszorszá­g sikeréért szorította­k.

– Az olasz válogatott végig nagyon szép futballt játszott az Európa-bajnokságo­n, megérdemel­ten hódította el a trófeát – mondta az atya.

 ??  ?? csapattal rendezheti­k 2028-ban a labdarúgó-Európa-bajnokságo­t. A most lezárult tornán 24 együttes szerepelhe­tett, az európai szövetség (UEFA) további bővítést hagyhat jóvá, így a tagállamok több mint fele kijutna a kontinenst­ornára.
Futballtró­non
Az olaszok a fináléban a házigazda Angliát verve ültek a kontinens futballtró­njára
bajnoka lett volt látni, hogy a magyar válogatott a világ legjobb nemzeti csapataiva­l is felveszi a versenyt
csapattal rendezheti­k 2028-ban a labdarúgó-Európa-bajnokságo­t. A most lezárult tornán 24 együttes szerepelhe­tett, az európai szövetség (UEFA) további bővítést hagyhat jóvá, így a tagállamok több mint fele kijutna a kontinenst­ornára. Futballtró­non Az olaszok a fináléban a házigazda Angliát verve ültek a kontinens futballtró­njára bajnoka lett volt látni, hogy a magyar válogatott a világ legjobb nemzeti csapataiva­l is felveszi a versenyt
 ??  ?? Az első
Lionel Messi (trófeával) először nyert nagy nemzetközi tornát a válogatott­al, Argentínáv­al DélAmerika
Az első Lionel Messi (trófeával) először nyert nagy nemzetközi tornát a válogatott­al, Argentínáv­al DélAmerika
 ??  ??
 ??  ?? Dupla öröm
Dupla öröm
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Énekeltek Gérecz Imre atya a diákokkal a Himnuszt is elénekelte
Énekeltek Gérecz Imre atya a diákokkal a Himnuszt is elénekelte

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary