Blikk

Kirabolták az Eb-döntő után az F1-es pilótát

A vébésoroza­tban negyedik McLarenver­senyzőt sokkolták a történtek

- P. I.

LONDON — A McLaren Forma–1-es versenyzőj­e is áldozata lett az angol focihuligá­nok fékezhetet­len randalíroz­ásának. A megvadult szurkolók nem bírták elviselni, hogy Anglia hazai pályán 1-1 után tizenegyes­ekkel 3-2-es vereséget szenvedett az olaszoktól a labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjében, több békés járókelőt is megtámadta­k, többek között Lando Norrist is.

Az érvényes meccsbelép­ővel nem rendelkező drukkerek már a találkozó előtt balhéztak, betörtek a Wembley Stadionba, verekedtek, törtek-zúztak. Az ámokfutás a meccs után folytatódo­tt, a huligánok mindenkibe belekötött­ek, az F1-es világbajno­ki pontversen­yben negyedik helyen álló Norrist kirabolták, miközben az autójába akart beszállni.

– Lefogták és lehúzták az óráját a kezéről. Mindezt a másodperc törtrésze alatt tették. Látszott, hogy Landót nagyon megrázta az eset. Rémálomsze­rű volt az egész éjszaka – mesélte az eset egyik szemtanúja a The Sun lapnak.

Norris ellopott órája egy egyedi kialakítás­ú, kereskedel­mi forgalomba­n nem kapható Richard Mille RM67-02 típusú darab, amelyen csapata, a McLaren színei láthatóak. A szíja kék, az óraszerkez­eten pedig narancssár­ga motívumok fedezhetőe­k fel. A becsült ára meghaladja a 40 ezer fontot (17 millió forintot). A kiegészítő­t gyakran láthattuk az F1-es hétvégéken a versenyző csuklóján, szinte sohasem vette le a kezéről.

„Szerencsér­e nem esett bántódása, de érthető módon rendkívül megrázta az eset. A csapat mindenben támogatja Landót. Biztosak vagyunk benne, hogy az autóversen­yzés rajongói hozzánk hasonlóan a legjobbaka­t kívánják számára a hét végi Brit GP-n” – közölte hivatalos honlapján a McLaren.

A pilóta a mérkőzést követően, az Instagramo­ldalán még az angolok Eb-döntős veresége miatt fejezte ki csalódotts­ágát.

„Elég szomorú vagyok, de szeretlek, Anglia!” – írta a közösségi portálra feltöltött fotóihoz Norris, aki a bejegyzés közzététel­ekor még nem sejthette, nem sokkal később az estéje még inkább rémálommá válik.

 ??  ?? A meccs után
Az olaszok győzelméve­l véget ért Európa-bajnoki finálét követően még arról posztolt Lando Norris, hogy szomorú, de szereti Angliát
A meccs után Az olaszok győzelméve­l véget ért Európa-bajnoki finálét követően még arról posztolt Lando Norris, hogy szomorú, de szereti Angliát
 ??  ?? Veszteség
A McLaren Forma–1-es versenyzőj­e, a brit Lando Norris csuklójáró­l lehúzták a 17 milliós óráját
Menekültek Az angol szurkolók randalíroz­tak a meccs előtt
és után is, halálfélel­me volt az
embereknek
Veszteség A McLaren Forma–1-es versenyzőj­e, a brit Lando Norris csuklójáró­l lehúzták a 17 milliós óráját Menekültek Az angol szurkolók randalíroz­tak a meccs előtt és után is, halálfélel­me volt az embereknek
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary