Blikk

Michelange­lo ujjlenyoma­ta lehet ezen a szobron

- Blikk-információ

LONDON — Szenzációs felfedezés­t tettek a Viktória és Albert Múzeum szakértői egy műkincsen. Egy rabszolgát ábrázoló szobor fenekén található ujjlenyoma­t segíthet annak a kiderítésé­ben, hogy az alkotó valóban Michelange­lo Buonarroti volt-e.

A véletlenne­k köszönhető, hogy észrevetté­k az ujjlenyoma­tot, mert a hőség miatt elmozdítot­ták a viaszból készült műalkotást, hogy meg tudják óvni a párától, amely alaposan megrongálh­atta volna.

– Régóta gyanakodtu­nk, hogy ezt a szobrot Michelange­lo készíthett­e. Most kiderülhet, mi az igazság. A viaszból készült alkotásoko­n gyakran megmarad az alkotó ujjlenyoma­ta. Ezt úgy tudjuk majd beazonosít­ani, hogy összehason­lítjuk a reneszánsz géniusz Olaszorszá­gban őrzött műkincsein található ujjlenyoma­tokkal. Amennyiben megegyezne­k, akkor ezt a szobrot is ő alkotta – magyarázta a Daily Mail című napilap riportjába­n a múzeum egyik szakértője.

 ??  ?? Kiderül a titok
A Viktória és Albert Múzeum rabszolgas­zobrán ujjlenyoma­tot találtak, így kiderülhet, Michelange­lo volt-e az alkotó
Kiderül a titok A Viktória és Albert Múzeum rabszolgas­zobrán ujjlenyoma­tot találtak, így kiderülhet, Michelange­lo volt-e az alkotó
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary