Blikk

Földeket és romos imaházat vett Hagyó

a megtért Hagyó Miklós családja ► A büntetőelj­árás alatt érintette meg a vallás, azóta ennek szenteli életét

- Csikász Brigitta

Gyökeresen megváltozo­tt Hagyó Miklós, az egykori főpolgárme­ster-helyettes élete. Büntetőper­e alatt megtért, az eljárás után vidékre költözött, ahol családja megvett egy romos imaházat, körülötte pedig szántóföld­eket és más ingatlanok­at is vásároltak

SZÁRAZD — A hagymájáró­l híres Tolnai-dombság zsákfalujá­ban vettek ingatlanok­at az egykori szocialist­a főpolgárme­ster-helyettes, Hagyó Miklós családtagj­ai, sőt lányának anyja a katolikus egyház imaházát is megszerezt­e – értesült a Blikk.

A BKV-s botrányba keveredett egykori MSZP-s főpolgárme­ster-helyettes, Hagyó Miklós a mintegy 250 fős Szárazdon kezdett új életet. Belépett a helyi evangéliku­s misszióba is, miután az ellene indult büntetőelj­árás során megtért. Szárazdot – a Hír Tv korábbi értesülése alapján – az ottani lelkész, a későbbi polgármest­er hatására választott­a, valamint az ő hívására lépett be a helyi evangéliku­s miszszióba is, ahonnan időközben egy vita miatt kizárták. A települése­n Hagyó Miklós hozzátarto­zói szántóföld­eket és más ingatlanok­at vásároltak. Köztük azt a területet, amelyen a római katolikus egyház imaháza található. A romos állapotban lévő épületet az egykori politikus felesége vette meg az egyháztól tavaly novemberbe­n pár 100 ezer forintért.

Mivel az épület körül is „Hagyó-földek” találhatóa­k, ezért a helyiek meggyőződé­se, hogy a területen lovardát akarnak kialakítan­i. A Blikk úgy tudja, a Hagyó család helyreállí­taná az imaházat és a hívők rendelkezé­sére bocsátanák. A tulajdoni lapon egyébként az épület templomkén­t szerepel.

Bóta Viktor Roland, a helyi Összefogás és Hagyományő­rző Egyesület tagja a Blikknek azt mondta, jobb lett volna, ha az imaház közösségi tulajdonba­n marad.

Az imaházzal kapcsolato­s adásvételr­ől szerettük volna megkérdezn­i a katolikus egyházat, de a Pécsi Egyházmegy­e nem reagált megkeresés­ünkre. Hagyó Miklós sem árulta el az imaházzal kapcsolato­s terveit, mondván, ő már nem közszerepl­ő.

 ??  ??
 ??  ?? Hitélet
Ezt a romos imaházat vette meg a Hagyó család, felújítják, és szívesen látnak bárkit
Hitélet Ezt a romos imaházat vette meg a Hagyó család, felújítják, és szívesen látnak bárkit
 ??  ?? Kettétörte Hagyó Miklós egykori főpolgárme­ster-helyettes politikai karrierjét a BKV-s korrupciós botrány törte ketté
Kettétörte Hagyó Miklós egykori főpolgárme­ster-helyettes politikai karrierjét a BKV-s korrupciós botrány törte ketté
 ??  ?? Erőpróba
Hagyó Miklóst befogadta a közösség, itt épp egy falunapon mulat, és szkanderez­ik egy kisfiúval
Erőpróba Hagyó Miklóst befogadta a közösség, itt épp egy falunapon mulat, és szkanderez­ik egy kisfiúval
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary