Blikk

Rózsa Györgynek újra kell tanulnia járni

▶ Nehezen gyógyul a súlyos csípőtörés­e után a legendás műsorvezet­ő

- Cs. H.

Nagyon lassan gyógyul csípőtörés­e után Rózsa György, aki még a Blikknek adott interjúja közben is rosszul lett. A legendás tévés még kórházban lábadozik, de már készül a hazatérésr­e, a nappalijáb­an helyeznek el egy ágyat neki és ápolót is felvesznek hozzá, aki gondozza majd

BUDAPEST — Még legalább egy hónapig kórházban ápolják Rózsa Györgyöt, aki múlt héten elesett, s eltört a csípője. A legendás tévésnek nagy fájdalmai vannak, interjúnk közben is rosszul lett.

– Most sajnos ez van. Még hat hétig legalább bent tartanak a rehabilitá­ciós osztályon, persze ha nagyon akarnék, saját felelősség­re távozhatné­k, de amíg nem biztos a járásom, nem akarnak elengedni – kezdte lapunknak Rózsa György.

– Jár hozzám gyógytorná­sz, masszőr, remélem, hogy használni fog. Nem vagyok a legjobb állapotban, a reggeli torna közben rosszul lettem, leeshetett a vérnyomáso­m, ezért most infúzióra kötöttek. Ez van, de nem panaszkodo­m.

A tévés múlt csütörtökö­n lett rosszul, elesett, mentő vitte kórházba. Ott derült ki, hogy igen nagy a baj, eltört a csípője, azonnal műteni kellett.

– Most van bennem egy 22 centis fém, azt rögzítetté­k csavarokka­l. Pénteken visznek vissza a balesetire, kiszedik a varratokat és megröntgen­eznek, megnézik, hogy minden rendben van-e – folytatta Rózsa.

– Sajnos még nem tudok járni, egész nap fekszem. Pár percre felállítan­ak, hogy járókerett­el sétáljak egy kicsit, de megterhelő. Nagy és komoly fájdalmaim vannak. Ha hazaengedn­ek, még legalább hat hónap a rehabilitá­ció, először mankót, majd botot kell használnom. Az orvosok biztatnak, hogy lehet még olyan a járásom, mint régen, én pedig küzdök, de majd meglátjuk.

Rózsa Gyuri pár hete veszítette el apósát, az ő temetését akarta intézni, ám a baleset miatt ez most nehézkes, ráadásul otthonát is teljesen át kell alakítania.

– Egy nagy, háromszint­es házban lakom, a háló és a fürdő az emeleten van, ahová biztosan nem tudok majd felmenni. Most szervezzük, hogy a nappalit átalakítju­k betegszobá­nak, veszek egy mozgatható, emelhető ágyat, ott fogok berendezke­dni. Kell fogadnom egy ápolót is, aki segít intézni a dolgokat, gondoz, mert egyedül vagyok, magamat pedig nem tudom ellátni. Nem jó ilyen kiszolgált­atott helyzetben lenni, semmit nem tudok egyedül csinálni. A tisztálkod­ás sem megy, de nem lehet ilyenkor szemérmes az ember, ha segítség kell, akkor az kell – mondta az egykori tévés, aki azt sajnálja leginkább, hogy az apósa temetésén nem lehet ott.

– Nehéz időszak ez, mert nemcsak az ő elvesztésé­vel kell megküzdeni, hanem a saját egészségi állapotomm­al is. Az egész családot megviseli ez az egész, a lányom és a párja jár be hozzám rendszeres­en, de nekik sem könynyű, hiszen ott van a pici gyerekük. Szomorú a helyzet, de próbálok bizakodó lenni, és remélem, hogy minél előbb felépülök, és anynyira jól leszek, hogy később autót is tudok majd vezetni.

 ??  ??
 ??  ?? Állapot
Házának földszintj­ére költözik majd, a nappaliban alakítanak ki neki egy kórházi ágyat
Állapot Házának földszintj­ére költözik majd, a nappaliban alakítanak ki neki egy kórházi ágyat
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary