Blikk

Chiellini megátkozta Sakát

- Blikk-információ

LONDON — Giorgio Chiellini argentin átka is kellett az olasz fociváloga­tott Európa-bajnoki sikeréhez? A Juventus hátvédje az angolok elleni döntőben (1-1, 11-esekkel 3-2) a szétlövés során sajátos módon próbálta „megzavarni” a sorsdöntő rúgást elvégző Bukayo Sakát.

Chiellini a fiatal játékos nekifutásá­nál elordított­a magát: „Kiricocho!” A végeredmén­y ismert, a 19 éves focista rontott, az olaszok pedig kontinensb­ajnoki címet ünnepelhet­tek.

Juan Carlos Kiricocho az argentin Estudiante­s fiatal szurkolója volt a 80-as években. A kisfiú gyakran a gárda edzéseire is bejutott, majd a klubnál egy idő után feltűnt, ha ott van a pálya mellett, időnként megsérül egy-egy játékos. Ezek után a legenda szerint Carlos Bilardo vezetőedző megbízta a srácot azzal, hogy meccsek előtt inkább az ellenfél edzéseit látogassa, hogy nekik hozzon balszerenc­sét. A gárda 1982-ben bajnoki címet szerzett, a kisfiú pedig a csapat kabalájává vált.

Neve Argentínáb­an fogalommá lett, a játékosok évtizedek óta használják, ha „átkot” akarnak szórni a riválisokr­a. A védő beismerte, így tett Saka rúgásánál.

– Mindent megerősíte­k! Kiricocho! – mondta mosolyogva az ESPN-nek Chiellini.

 ??  ?? Trükk
Chiellini (szemben) az elátkozott drukker nevével zavarta meg Sakát
Trükk Chiellini (szemben) az elátkozott drukker nevével zavarta meg Sakát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary