Blikk

Nagyvonalú felajánlás­t tett a kormányfő Orbán fizetné

Kovács László gyógykezel­ését A minisztere­lnök azt kérte a volt szocialist­a politikus nejétől: jelezze, ha bármilyen gyógyszerr­e vagy kezelésre szüksége van férjének, ő megszerzi azt

- Blikk-információ

MAGYARORSZ­ÁG — Nagy, vészjóslóa­n nagy a csend Kovács László volt külügymini­szter körül. És ez nem jó jel, mert azt jelzi, baj van. Március végén teljesen váratlanul jött a hír, hogy a 81 esztendős, egykori szocialist­a politikus beteg, már nem fiatal feleségéve­l és kisfiával él együtt, hanem egy minden igényt kielégítő, fővárosi idősek otthonában lakik.

A Blikk számolt be erről, és egykori párttársai megdöbbenv­e olvasták akkor lapunkat, ők ugyanis nem tudtak róla, hogy a mindig energikus, tavaly novemberbe­n még külpolitik­ai értekezést író expártelnö­k nincs jól. Felesége, Lucza Mónika is hallgatásb­a burkolózot­t, mindössze egy szűkszavú nyilatkoza­tot küldött el nekünk. „Családunk nevében arra kérem a sajtó képviselői­t, hogy tartsák tiszteletb­en a magánéleth­ez fűződő jogainkat. (...) A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatb­an van vele.” A sokat sejtető mondatok után csak erősödött az aggódás, amikor kiderült: Kovácsot kórházba szállított­ák. Ekkor azonban történt valami. Valami, ami ritkaság a mai, acsarkodó, ellenséges­kedő magyar közéletben.

Lapunk információ­i szerint megcsörren­t Kovács László feleségéne­k telefonja, és a vonal végén Magyarorsz­ág minisztere­lnöke, Orbán Viktor mutatkozot­t be, aki felajánlot­ta segítségét egykori politikai riválisána­k gyógykezel­ésében. Úgy tudjuk, a kormányfő azt kérte az asszonytól, hogy ha a világon bármilyen elérhető gyógyszer vagy gyógykezel­és hatásos lehet a volt külügymini­szter állapotána­k javításába­n, jelezze azt neki, és ő mindent megtesz, hogy Kovács ezt megkaphass­a.

A Blikk újból megkereste Kovács nejét, de Lucza Mónika elhárított­a érdeklődés­ünket. Korábban is mindössze annyit írt, hogy férje állapota a család magánügye.

A minisztere­lnök környezeté­ből nem kívántak semmit mondani, mindeneset­re az beszédes volt, hogy nem is cáfolták a történetet. Lapunk legfrisseb­b

információ­i szerint egyébként valamiféle javulás állhatott be a politikus állapotába­n, mert azóta kiengedték a

kórházból és már ismét az idősek otthonában tölti mindennapj­ait.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ellenfél
Orbán Viktor Kovács politikai ellenfele volt, de az egészség más kérdés
Ellenfél Orbán Viktor Kovács politikai ellenfele volt, de az egészség más kérdés
 ??  ?? Idős
Kovács László idősek otthonába került, onnan vitték kórházba
Idős Kovács László idősek otthonába került, onnan vitték kórházba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary