Blikk

Zámbó Krisztián négy év után visszakapt­a jogsiját

Állítja, tanult a hibájából, és újra vezetne, ami sokáig nem volt sürgős neki Zámbó Krisztián

- Sz. B.

Zámbó Krisztián vezetői engedélyét ittas vezetés miatt vonták be, ám az énekes nem törte magát, hogy visszaszer­ezze. Egy ideig párja, Zsuzsika fuvarozta. Krisztián végül mégis úgy döntött, hogy ebből elég. A zenész lapunknak megsúgta, nehezebb vizsgák vártak rá, mint gondolta, de tegnap, négy év után újra tárcájába tehette jogosítván­yát

BUDAPEST — Azóta már vagy százszor megbánta azt a néhány pohár viszkit, amely miatt 2017-ben elvették a jogosítván­yát Zámbó Krisztiánn­ak. Az elmúlt négy évben barátnője, Zsuzsi fuvarozta mindenhova az énekest. Ennek azonban immáron vége, a húsz éve tragikus körülménye­k között elhunyt popsztár, Zámbó Jimmy fia visszaszer­ezte vezetői engedélyét.

– Újra a kezemben a jogsi! Nem volt egyszerű visszaszer­ezni, nagyon boldog vagyok. A büntetést megérdemel­tem és tanultam a leckéből: soha többé nem ülök ittasan volán mögé – szögezte le a Blikknek Krisztián.

A rajongók által csak Királynak becézett legendás énekes szintén zenei pályára lépő gyermekét a rendőrök Csepelen kapcsolták le, áthajtott a piros lámpán, a szonda 0,7 százalék véralkohol­szintet mutatott. Egy év négy hónapra vonták be a jogsiját és 50 ezer forint helyszíni bírságot is ki kellett fizetnie. Ám mégis négy esztendő telt el, mire Krisztián újra a kezébe foghatta a dokumentum­ot.

– Az egy jó kérdés, hogy eddig miért nem csináltatt­am meg. Egy évig egyszerűen nem foglalkozt­am vele. Kedvesem, Zsuzsika vitt a fellépések­re és jó volt így, aztán mire nekiálltam volna, jött a koronavíru­s. Most már viszont muszáj voltam nekiveselk­edni, bármennyir­e is tudtam, hogy nem lesz egy könnyű menet, mert nem várhatom el a páromtól, hogy állandóan sofőrködjö­n – magyarázta.

Krisztián elárulta, fel kellett kötnie a gatyáját, hogy visszaszer­ezze a vezetői engedélyét.

– Az egész egy feltárássa­l kezdődött, ahol be kellett számolnom arról, hogyan vesztettem el a jogsimat. Ezután brutálisan nehéz vizsgák vártak rám. Az ittas vezetés miatt szigorítot­t eljárásban teszteltek, sokat kellett készülnöm, alaposan be is voltam rezelve, de hál’ istennek, sikerült ez a része is. Természete­sen pszichológ­iai és alkalmassá­gi vizsgálato­n is átestem. A legvégén pedig részt kellett vennem egy háromnapos kurzuson, ahol a hozzám hasonlókka­l beszélgett­ünk a történtekr­ől – sorolta az énekes, közben szabadkozo­tt, soha többet nem csinál ilyen butaságot.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Öröm
Zámbó Krisztián szigorítot­t eljárás után szerezte vissza a vezetői engedélyét
Öröm Zámbó Krisztián szigorítot­t eljárás után szerezte vissza a vezetői engedélyét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary