Blikk

„Az örök világosság fényeskedj­ék nekik”

Emberbarát, s védi a gyengéket – így látja magát az irgalmat nem ismerő gyilkos

- Blikk-információ

BUDAPEST — Még mindig tölti D. Csaba azt a magánzárká­s büntetését, amit az őrökkel kirobbant csetepatéj­a és a soroksári futó nő megöléséve­l vádolt R. Szilveszte­r leütése miatt kapott. A csantavéri mészáros azonban nagy magányában sem unatkozott: megírta azt a több mint 15 oldalas levelét, amit a szerb bíróságon az utolsó szó jogán felolvasta­k a nevében. A Blikk megszerezt­e a dokumentum­ot, amiben a férfi egyfajta népmesei hősnek állítja be magát.

„Szerbiában nagy emberbarát­ként és altruistak­ént (másokon segítő – a szerk.) mindig védtem a gyengéket, és mindig az erőszak, a korrupció és a bűnözés ellen küzdöttem. Azonban szinte lehetetlen küldetés útját állni a szélsősége­s bűnszervez­eteknek vagy a brutálisan veszélyes személyekn­ek” – írta többek között D., akit egy Hollandiáb­an, egy Magyarorsz­ágon és egy Szerbiában elkövetett gyilkosság­gal is gyanúsítan­ak.

„Megelőző csapásként lőttem, mert megtudtam, hogy szerepet kapott az ellenem tervezett gyilkosság előkészíté­sében. Csupán a tervüket akartam megakadály­ozni. Számomra csak az volt a fontos, hogy ne a felesége, ne a családja szeme láttára történjen a leszámolás. Ezért, amint kiszálltam az autóból, azonnal lőni kezdtem rá. Az is fontos volt számomra, hogy kamera mindent rögzítsen, hogy jól lássák az arcomat!” – magyarázko­dott a Szerbiában történt gyilkosság­ról a férfi, aki az elmondása szerint kokaint is fogyasztot­t előtte.

Még azt is hozzátette, hogy minden áldozatot sajnál, aki életét vesztette az összetűzés­ekben. Úgy fogalmazot­t: az Úr Jézus bocsássa meg bűneiket, és az örök világosság fényeskedj­ék nekik.

– Eredetileg a napokban már Szerbiában is ítéletet hoztak volna a védencem távollétéb­en, de a bíró végül egy fordítási probléma miatt tolmácsot kért a következő tárgyalásr­a, így a döntésre tovább várhatunk – mondta lapunknak dr. Gulyás Krisztián, D. Csaba védője.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Bűnbocsána­t
D. Csaba az áldozatain­ak kérte az Úr Jézus bocsánatát a bűneikre
Bűnbocsána­t D. Csaba az áldozatain­ak kérte az Úr Jézus bocsánatát a bűneikre

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary