Blikk

Messi heti 503 millióért marad

- L. Cs.

BARCELONA — Eddigi fizetése feléért játszik tovább a spanyol Barcelonáb­an a hatszoros aranylabdá­s argentin klasszis, Lionel Messi, aki így is a világ legjobban fizetett labdarúgój­a marad!

A friss Copa América-győztes sztár a szerződése lejárta után további öt évre kötelezte el magát a csapathoz, így 39 éves koráig erősítheti a Barcát. A jelentős engedmény ellenére nem lesznek megélhetés­i gondjai, heti 1,4 millió eurót (503 millió forintot) tehet majd zsebre, szezononké­nt nagyjából 73 millió eurót (26,1 milliárd Ft-ot).

Így is a legjobban kereső focista lesz a világon. A dobogón az olasz Juventus portugál sztárja, Cristiano Ronaldo követi heti 1 millió eurós (377 millió forintos) fizetéséve­l, míg a brazil Neymar heti 707 ezer eurót (254 millió forintot) vihet haza a francia Paris Saint-Germainnél. Öszszehaso­nlításképp­en: a mai hazai bruttó átlagkeres­et havi 440 ezer forint.

A Barcelona számára létfontoss­ágú volt, hogy „kedvezmény­es áron” tudja megtartani első számú csillagát, az 1,2 milliárd eurós (430 milliárd forintos) adóssággal küzdő klubnak ugyanis Messi eddigi, a hírek szerint mintegy 140 millió eurós (50,2 milliárd Ft-os) bére kigazdálko­dhatatlann­á vált.

Márpedig sokáig úgy tűnt, hogy az elmúlt időszakban gyengélked­ő Barcelona elveszíthe­ti legendáját, aki tavaly nyáron jelezte távozási szándékát. Az egyesület viszont nem volt hajlandó érvényesít­eni a szerződésé­ben szereplő lelépési záradékot, s mivel a focista nem akart jogi csatározás­t, maradt. A márciusban megválaszt­ott régi-új klubelnökn­ek, Joan Laportának pedig sikerült meggyőznie a maradásról.

 ??  ?? Hűséges Lionel Messi húsz esztendeje erősíti a Barcelonát
Hűséges Lionel Messi húsz esztendeje erősíti a Barcelonát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary