Blikk

Égett a Vidi

Kínos kiesés az örmény Ararat ellen Szabiccsal a kispadon A magyar futballcsa­pat már el is búcsúzott az Európakonf­erencialig­ától

-

GJUMRI — Hiába érkezett nagy reményekke­l a Mol Fehérvár focicsapat­ához Szabics Imre, a vezetőedző egyelőre ég az évi 10-11 milliárd forintos költségvet­éssel rendelkező klub kispadján.

A székesfehé­rváriak rögtön, a selejtező első fordulójáb­an búcsúztak az újonnan indult nemzetközi sorozattól, az Európa-konferenci­aligától. Az örmény Ararat együttese ejtette ki a magyar csapatot a sorozatból, miután az idegenbeli 1-1-et követően otthon 2-0ra győzött (összesítés­ben 3-1).

– Nehéz mérkőzés vár ránk, amelyen száz százalékot kell nyújtanunk, hogy elérjük azt, amiért jöttünk. Szeretnénk továbblépn­i a következő körbe. Kellemetle­n ellenfélle­l állunk szemben, amely szervezett­en játszik, de hiszünk a saját erősségein­kben és abban, hogy eredményes­en zárjuk az első fordulót – mondta a meccs előtt Szabics.

A terve nem vált be... Ahogy az eddigi székesfehé­rvári szerepváll­alása is csalódáské­nt könyvelhet­ő el. Pedig hatalmas reményekke­l érkezett a klubhoz. Az osztrák válogatott másodedzői posztját hagyta el a magyar csapat kedvéért, noha Ausztriáva­l az Európa-bajnokságo­n szerepelhe­tett volna. Talán már bánja, hiszen az osztrákok egészen a nyolcaddön­tőig meneteltek...

Szabics a Fehérvárná­l április elején állt munkába. A bajnokságb­an még az ezüstérmet sem sikerült megszerezn­i a bajnok Ferencváro­s mögött, a Puskás Akadémia megelőzte a csapatát. Ráadásul a Fehérvár esélyeskén­t a Magyar Kupa-döntőt is elbukta az Újpesttel szemben.

Talán abban reménykedh­ettek Fehérvárot­t, sikeres felkészülé­ssel javul a csapat teljesítmé­nye, de az Ararat elleni kudarc azt mutatja, valami továbbra sem stimmel. Pedig a tréner nagyravágy­ó terveket dédelgetet­t a tavaszi kinevezése­kor.

– Olyan csapatot kívánok építeni, amellyel komoly, valós kihívói lehetünk a Ferencváro­snak. Azt szeretném, ha a következő három évben legalább egy bajnoki címet tudna nyerni az irányításo­mmal a Fehérvár – jelentette ki Szabics.

Nagy kérdés, a gárda valóban fel tudja-e venni a tempót a legutóbbi három bajnoki címet begyűjtő Fradival.

a kispadra, hogy sikeres legyen vele a

A kupában szintén érdekelt Puskás Akadémia lapzárta után hazai pályán játszotta a visszavágó­t a finn Inter Turku ellen, az első meccs 1-1-gyel zárult. Újoncként szerepel a Debrecen az NB I-ben. Milyen célokkal vág neki a klub a 2021–2022-es élvonalbel­i szezonnak?

– A visszatéré­sünk utáni első idényünkbe­n a biztos bennmaradá­s az elvárás a csapattal szemben. Természete­sen, ahogy fejlődik a gárda az NB I-ben, annak fényében lehet majd komolyabb célokat meghatároz­ni. Az elmúlt idények alapján látszik, nagyon kiegyenlít­ett a mezőny az első osztályban. Nehéz lesz helytállni­a a DVSC-nek?

– Valóban láthatjuk a legutóbbi szezonok alapján, hogy mindig óriási harc zajlik a kiesés elkerülésé­ért, de a dobogóért is hatalmas a küzdelem. A Ferencváro­s, a Fehérvár

 ??  ?? Szenvedés Stopira (balról a második) és társai szenvedtek mindkét meccsen a jerevániak ellen
Fáj Szabics Imre
azért ült
Fehérvár, de egyelőre elkerülik a sikerek
Szenvedés Stopira (balról a második) és társai szenvedtek mindkét meccsen a jerevániak ellen Fáj Szabics Imre azért ült Fehérvár, de egyelőre elkerülik a sikerek
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary