Blikk

Sprintfuta­m dönt a rajtsorren­dről

- L. Cs.

SILVERSTON­E — Szombaton, a brit versenyhét­vége alatt első alkalommal rendezik meg a Forma–1-es sprintfuta­mot. Silverston­e-ban debütál, s a szezon során Olaszorszá­gban és Brazíliába­n is a program része lesz.

A vasárnapi Brit Nagydíj rajtsorren­djéről döntő viadal az időmérő edzés helyét veszi át, a hagyományo­s kvalifikác­iót ezúttal pénteken rendezik meg (M4 Sport, 19). Az időmérő eredménye alapján állnak fel szombaton a rajtrácsra a tizenhét körös küzdelemre a pilóták (M4 Sport, 17.30), az első három helyen végző versenyző pedig három, kettő, illetve egy világbajno­ki ponttal gazdagodik. A győztes hivatalosa­n pole pozíciót szerző pilótaként kerül be a statisztik­ákba.

– A sprintviad­al egy vadonatúj és izgalmas formátum. Felidézi a sportág hét évtizedes történelmé­t, némi modernizác­ióval ötvözve – fogalmazot­t Alex Molina, az F1 látványáér­t felelős szakember. Utána dobogós ünneplés nem lesz, egyedi tervezésű koszorúkka­l díjazzák a legjobbaka­t – 1985-ig babérkoszo­rúkat osztottak a futamok után.

 ??  ??
 ??  ?? Silverston­e
Ilyen még nem volt: a brit Forma–1-es versenyhét­vége alatt debütál a sprintviad­al
Silverston­e Ilyen még nem volt: a brit Forma–1-es versenyhét­vége alatt debütál a sprintviad­al

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary