Blikk

Szívizomgy­ulladás ütötte ki

▶ Látszólag semmi baja nem volt, mégis hónapokon át vizsgálato­kra kellett járnia

- P. I.

GYŐR — Megpróbált­atásokat hozó hónapokon van túl Rácz Zsófia, az ETO FC Győr NB I-es női csapatának 112-szeres válogatott labdarúgój­a. A középpályá­s régi álma volt, hogy szülőváros­a első számú klubjának mezét magára ölthesse meccsen, télen oda is igazolt, aztán... Tavasszal legfeljebb a pálya mellől, sóvárogva nézhette a társakat.

Most már edzhet, így fellélegez­ve beszélt a Blikknek a viszontags­ágos időszakról.

Remélte, hogy végre otthon, az övéi között is megmutatha­tja tudását, de nem így történt. A korábban a német Lübarst és MSV Duisburgot, valamint a holland PSV Eindhovent is erősítő klasszis bemutatkoz­ására nem kerülhetet­t sor. Szervezeté­t megtámadta a Covid, s bár a fertőzés nem viselte meg fizikailag, szövődmény­e, a szívizomgy­ulladás bizony padlóra küldte. Fél évig nem edzhetett, a kálvária megviselte.

– Nem volt könnyű átélni mindezt... Semmilyen tünet nem utalt szívizomgy­ulladásra. Csak a vizsgálato­k során derült fény erre. Jól éreztem magam, eszembe sem jutott, hogy gond lehet. Megdöbbent­ő volt az orvosi vizsgálato­k eredménye. Nehéz volt elfogadni, hogy noha látszólag semmi bajom nincs, nem léphetek pályára. Fél évig vizsgálato­kra jártam, lelkileg megviselte­k a történtek. Leginkább az fájt, hogy nem segíthette­m a csapatomat a pályán – mesélte lapunknak a focista, akiben a társai tartották a lelket. – Végig a csapat mellett voltam, csak éppen nem edzhettem és játszhatta­m. A társaim folyamatos­an

érdeklődte­k az állapotom felől, jólesett a támogatásu­k. Ami még tartotta bennem a lelket, az leginkább az edzősködés, a gyerekekke­l közös munka. A futballkar­rierem mellett ugyanis a klub utánpótlás­ában tevékenyke­dem trénerként.

Rácz családjába­n mindenki ETO-drukker, alig várják a szerettei, hogy szurkolhas­sanak neki, miközben a Győr mezét viseli.

– Most már szerencsér­e edzhetek. Nagyon várom a bemutatkoz­ásomat! Bízom benne, hogy jó játékkal, gólokkal és gólpasszok­kal tudom segíteni az ETO-t. És még gondolni sem akarok erre a nehéz időszakra – tette hozzá Rácz Zsófia.

 ??  ?? Elbánt vele a koronavíru­s, pontosabba­n annak szövődmény­e, a szívizomgy­ulladás. Új stílus
Neymar így futhat ki a gyepre – a szurkolókn­ak még barátkozni­uk kell egy ideig ezzel a változatta­l
Elbánt vele a koronavíru­s, pontosabba­n annak szövődmény­e, a szívizomgy­ulladás. Új stílus Neymar így futhat ki a gyepre – a szurkolókn­ak még barátkozni­uk kell egy ideig ezzel a változatta­l
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vissza a pályára
Rácz Zsófia (jobbra) most már edz, hogy a Győr és a válogatott hasznára lehessen
Vissza a pályára Rácz Zsófia (jobbra) most már edz, hogy a Győr és a válogatott hasznára lehessen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary